Feltörtek Gera Zoltán emlékei a budapesti Európa-liga döntő kapcsán

Nyáron visszatér Angliába.

Forrás: mlsz.hu

Ha valaki, akkor Gera Zoltán jól tudja, mennyire nagy dolog, hogy 2022-ben a Puskás Arénában rendezik az Európa Liga döntőjét, hiszen tíz éve ő maga is ott volt a sorozat első fináléjában. Akkor a Fulhamet nem kevesebb, mint hat góllal segítette hozzá a hamburgi, Atlético Madrid elleni döntőbe jutáshoz. Gera a DIGI Sport híradójának elmondta: nyáron ismét ellátogat a Fulhamhez, amely a jubileumot megünnepli a játékosokkal.

"A régi szép emlékek föltörtek, és elképzeltem, hogy majd a döntő mérkőzésen én is ott leszek a stadionban” – nyilatkozta a Sport24-nek Gera Zoltán azt a hírt kommentálva, hogy 2022-ben a budapesti Puskás Aréna lesz az Európa Liga-döntő házigazdája. Gera részese volt a sorozat első fináléjának, amikor is a londoni klub a Juventust, a Sahtar Donyecket és a Hamburgot is búcsúztatva jutott EL-döntőbe jutott, ahol csak 120 perces csatában tudta megállítani az Atlético Madrid.

"Valljuk be, nem sokan gondoltak rá, hogy ez meg fog történni vele, főleg már 30 éves voltam, de nyilván nagyon-nagyon fontos volt, hogy egy jó klubot válasszak, a Fulhamet. Örülök neki, hogy ilyen közösségbe kerültem, most van a tízéves évfordulója a kupadöntőnek, ha jól hallottam, a Fulham rendezni fog egy megemlékezést ezzel kapcsolatban. Várom már, hogy találkozzam a régi csapattársakkal.”   

A Juventus elleni nyolcaddöntő biztosan szóba fog kerülni, amelyen Gera duplázott; a gólöröme láthatóan határtalan volt, de nem azért, mert a Juvénak lőtte. "Az első gólomat, amikor a Harkány színeiben rúgtam megye egyes csapatban, ugyanúgy örültem neki, mint amikor a Juventusnak berúgtam. Ha valaki gólt rúg, a gólörömben olyan sok különbséget nem vélek felfedezni – én majdhogynem extázisba kerülök. Sőt nem majdnem, hanem – amint látszik a gólörömökön – azért tényleg az ember extázisba kerül, és valami kiszakad belőle. A gólörömeim mindig érzelmesek voltak, sajnos ez már nincsen.”

 

Óriási siker: Európa-liga döntőt rendeznek Budapesten! - NB1.hu

Óriási sportdiplomáciai siker! Budapesten rendezik meg 2022-ben az Európa-liga fináléját. A döntő résztvevői a Puskás Arénában csapnak össze majd egymással. Az mlsz.hu közleményét változtatás nélkül közöljük: "Újabb sportdiplomácia sikert ért el a magyar labdarúgás: 2022-ben a Puskás Arénában rendezik meg az UEFA Európa-liga döntőjét.

 

Hogy lesz-e 2022-ben magyar futballista a budapesti EL-döntőben, megjósolhatatlan; Szoboszlai Dominik azonban Gera szerint is komoly magasságokig eljuthat. A DIGI Sport felvetésével egyetértve kiemelte: jó döntés lehet számára Gulácsi Péter Salzburg-Lipcse útját követni. "Szerintem jól járna vele a Lipcse mindenképpen. Mondhatjuk, hogy ismerős közegbe kerülhetne, hiszen a Lipcsét és a Salzburgot elég sok minden összeköti. Úgyhogy szerintem jól döntene, ha odamenne.”

Szoboszlai Gera U21-es válogatottjába  is jól jönne, a csapat azonban – mivel a 19 éves középpályás már a felnőtt nemzeti tizenegy tagja – már nélküle készül a 2021-es, szintén hazai rendezésű korosztályos Eb-re. "Az elmúlt fél évet arra szántuk rá, hogy megismerjük a játékosokat, kipróbáljunk különböző felállásokat. Azt gondolom, hogy most már sokkal jobban és tisztábban látunk, tudjuk, hogy mi az, amit kérhetünk, elvárhatunk a játékosoktól. Úgyhogy nagyon remélem, és bízom abban, hogy az idei egy sokkal jobb év lesz, és mérkőzéseket is fogunk nyerni, és jól fogunk felkészülni az Európa-bajnokságra, ahol nagyon komoly csapatok ellen fogunk játszani.”

Legfrissebb híreink