Felkészülés: hat gólt hozott a Mezőkövesd meccse

Háromszor is vezettek a matyóföldiek.

Forrás: mezokovesdzsory.hu

Vasárnap késő délután felkészülési mérkőzést játszott a Mezőkövesd az ausztriai Linzben. Az ellenfél az a ciprusi Apollon volt, amely csapathoz Szalai Attila igazolt a matyóföldiektől 2019-ben.

A Kövesd a 8. percben Drazsics góljával szerzett vezetést, ám az első félidő végén Dumbo egyenlített. A második játékrész is hasonlóan alakult, hiszen Molnár találatára Artymate, Jurináéra pedig Pitta válaszolt, beállítva ezzel a 3-3-as végeredményt.

Supka Attila együttese kedden a cseh Slovan Libereccel találkozik.

A MEZŐKÖVESD JELENTÉSE A MECCSRŐL:

"Lejátszotta első edzőmérkőzését az ausztriai edzőtáborban együttesünk ma délután, ellenfelünk a hazájában és a nemzetközi kupaporondon is eredményes Apollon Limassol volt, a ciprusi gárda erejét jól jelzi, hogy a Bajnokok Ligája selejtezőjének 3. fordulójában fog bekapcsolódni a rangos kupa küzdelmeibe. A találkozó nagy részében a dél-európai gárda játszott fölényben, Drazic góljával mégis korán, már a 8. percben előnybe került csapatunk. Együttesünk a folytatásban fegyelmezetten védekezett és többször sikerült veszélyes ellentámadást vezetni. A ciprusi gárda a 38. percben Dumbo góljával egyenlített, így a szünetben döntetlenre állt a mérkőzés. Csapatunk a második játékrészt is nagyszerűen, góllal kezdte, a szünetben beállt Molnár talált a hálóba az 50. percben. Ellenfelünk ezúttal is tudott válaszolni, a 67. percben Artymate egyenlített. Labdarúgóink azonban 5 perccel később Jurina góljával ismét előnybe kerültek, melyre negyedórával a lefújás előtt Pittas válaszolt. A hátralévő időben újabb gól már nem született, csapatunk rendkívül értékes döntetlent játszott a ciprusi gárdával.

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesd Zsóry FC – Apollon Limassol 3-3 (1-1)

Helyszín: Mauthausen (Ausztria)

Mezőkövesd Zsóry FC: Tordai – Kállai K. (Kállai Z. 46. p.), Horváth, Karnitski, Bobál (Kotula 43. p.), Vajda (Lakvekheliani 75. p.), Nagy G. (Madarász 46. p.), Cseke, Kis (Selmani 46. p.), Cseri (Molnár 46. p.), Drazic (Jurina 46. p.). Vezetőedző: Supka Attila

Apollon Limassol 1. félidő: Demetriou – Chambos, Roberge, V. Jovanovic, Filiotis, Coll, Khammas, Pinakas, Va, Dabo, Diguiny.

Apollon Limassol 2. félidő: Jovanovic – Mavria, Alesami, Artymata, Noyok, Jum, Danilo, Cabral, Pittas, Yanga, Inja.

Gólszerzők: Drazic (8. p.), Molnár (50. p.), Jurina (72. p.), illetve Dumbo (38. p.), Artymate (67. p.), Pittas (75. p.)"

Legfrissebb híreink