Felkészülés: győztes meccsen debütált a Honvéd edzője

Triplázott a kispestiek középpályása.

Forrás: honvedfc.hu

Győztes mérkőzésen mutatkozott be a Budapest Honvéd FC nemrég kinevezett vezetőedzője Tam Courtis. A kispestiek a szlovén másodosztályban szereplő Nafta Lendva ellen léptek pályára, ahol magabiztos játékkal végül 4-0-ra nyertek. A mérkőzésről a klub hivatalos oldalán számolt be. 

ÍME, A KISPESTIEK BESZÁMOLÓJA:

“Fekete nadrág, hosszú ujjú fekete póló, sportosan elegáns cipő – Tam Courts megadta a módját az első kispesti mérkőzésének. Ugyan „csak“ felkészülési találkozót játszottunk a szlovén második liga egyik élcsapata ellen, skót szakvezetőnk most mutatkozott be a Honvéd edzőjeként és nem csak az öltözete, a kezdés előtt tartott motiváló beszéde is azt mutatta, fontos a debütálás, neki és a csapatnak egyaránt. A lendvai dombok aljában fekvő takaros kis stadionban ott volt Chris Docherty sportigazgatónk és Ivan Kepcija szaktanácsadó is, sőt a zárt kapus mérkőzés ellenére Kispest-drukkereket is láthattunk a nézőtéren.

A találkozót a mieink kezdték jobban, a labdabirtoklási fölényünk lehetőségekben is megmutatkozott, nem csoda, hogy a meccset kisebb izomfáradtság miatt kihagyó Nenad Lukic, Zsótér Donát páros sem fukarkodott a dicsérettel, a biztatással. A Lendva egy-egy gyors ellentámadással próbálkozott, védelmünk azonban biztosan állt a lábán.

A kispesti fölény az első félóra után érett góllá, Boubacar Traoré első találatát további kettő követte, támadónk 11 perc alatt mesterhármast szerzett, csapatunk pedig domináns, határozott játékot nyújtva meggyőző előnyre tett szert a szünetre.

A térfélcsere nyolc kispesti váltással is járt, Tam Courts igyekezett mindenkinek több-kevesebb lehetőséget adni, hogy meccskörülmények között is lássa a játékosait. Bár a tempó némiképp csökkent, a második felvonásban is mi birtokoltuk többet a labdát, domináltuk a találkozót, kisebb helyzeteink is adódtak, újabb gól azonban nem született. Egészen a hajráig, amikor Keresztes Noel labdaszerzését követően Vidar Jónsson lőtt 18 méterről a hálóba, beállítva ezzel a 4–0-s végeredményt. Tam Courts tehát kapott gól nélkül, magabiztos sikerrel debütált a Honvéd kispadján”.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
NAFTA LENDAVA (szlovén)–BUDAPEST HONVÉD FC 0–4 (0–3)
Lendva, zárt kapuk mögött
G: Traoré (33., 42., 44.), Jónsson (85.)
Lendva: Kiss Á. (Mocic, 61.) – Kumer, Szabó B., Fehér B. (Papp L., a szünetben), Murar (Sadikovic, a szünetben), Blaz (Novinic, a szünetben), Haljeta, Cucek, Florjanc, Stare (Zamuda, 61.), Ostrek
Vezetőedző: Bóér Gábor
Honvéd: 1. félidő: Szappanos – Jónsson, Batik, Lovric, Tamás K. – Eördögh, Bocskay, Plakuschenko – Kocsis D., Traoré, Kerezsi. 2. félidő: Tujvel – Doka, Gomis, Klemenz, Benczenleitner – Eördögh (Szabó A., 66.), Mitrovic, Petrusenko – Kerezsi (Szabó T., 80.), Traoré (Jónsson, 66.), Keresztes 
Vezetőedző: Tam Courts


 

Legfrissebb híreink