Felkészülés: A grúz bajnokság negyedik helyezettjével találkozik a Vidi

Székesfehérvár - A két fél az EL első selejtezőkörében is összekerülhet.

Forrás:

A Videoton 2016. június 11-én, szombaton játssza első nyári felkészülési mérkőzését. Ellenfele a grúz bajnokságban 4. helyen végző Csihura Szacshere lesz - olvasható a klub honlapján.  A grúzokkal egyébként akár az EL első selejtezőkörében is találkozhat a Vidi, hiszen nem kiemelt csapatként várják a június 20-i sorsolást. Hazájuk bajnokságában a 4. helyen végeztek legutóbb, de mivel a bajnoki címet és a kupát is a Dinamo Tbiliszi nyerte meg, így a negyedik helyezett is indulhat az EL-selejtezőben.

 

 

2014-ben is az első körben indultak az EL-selejtezőben, és egészen a harmadik körig meneteltek, ráadásul Dzsudzsák Balázs jelenlegi csapatát, a török Bursasport is búcsúztatták, végül a harmadik körben, az azeri Neftci állította meg a grúz együttest. Ennek a találkozónak volt egy magyar vonatkozása is, hiszen Bognár Tamás vezette a mérkőzést.

A Csihura Szacshere becsült összértéke valamivel több mint 4 millió euró. Legértékesebb játékosuk a 28 éves bosnyák kapus, Dino Hamzic, az ő becsült értéke 350.000 euró. A keretben rajta kívül még két külföldi játékos van, egy szlovén és egy montenegrói labdarúgó, a többi játékos mind grúz.

Legfrissebb híreink