Felipe távozása: bekeményít a Kisvárda? - videó

Részleteket árult el a sportigazgató.

Forrás: kisvardafc.hu

Nem csitulnak a kedélyek Felipe ügyében. A Kisvárdától állítólagos térdsérülése miatt távozott a brazil kapus, aki nemrég a harmadosztályban szereplő Botafogo PB elöljáróival állapodott meg. A hálóőrrel már nyáron is akadtak gondok, ekkor fogfájása miatt hosszabbította meg a szabadságát. 

Ennyit spórolt a Kisvárda a szavahihetetlen brazil kapusa távozásával - NB1.hu

Az, hogy Felipe, a Kisvárda immáron volt kapusa az NB I-ben az egyik legjobb volt a posztján, mindenki láthatta. De az, ahogy bánt a kisvárdai klubbal, annak szurkolóival, az tulajdonképpen igencsak felháborító. Volt, hogy nem érkezett vissza időben a felkészülés kezdetére, fogfájásra hivatkozva, miközben Maracanában szurkolt, most télen meg azt állította elsőre, hogy felhagyna a futballal, ezért nem kíván a továbbiakban Kisvárdán maradni.

A kisvárdai klub szakmai igazgatója, Révész Attila a Digi Sport Reggeli Start című műsorában ismét kitért Felipe ügyére. Révész elmondta, nem adták még ki Felipe játékengedélyét. Révész Bódog Tamás érkezéséről is beszélt: 

„Volt olyan korábbi edző, aki a gyakorlás után hamarabb hazaért, mint ahogy a játékos lezuhanyozott volna.” – mondta Révész Attila az NB I-ben szereplő Kisvárda labdarúgócsapatának trénereivel kapcsolatban, egyben dicsérte a két hete szerződtetett Bódog Tamást, aki viszont egész nap a csapattal van elfoglalva. A Kisvárda Master Good SE szakmai igazgatója az edzőváltásról, a klub jövőjéről és Felipe hirtelen távozásáról is beszélt a DIGI Sport napindító műsorában.

Bódog Tamás február elején csatlakozott a kisvárdai alakulathoz, de nem csak a 49 éves szakember neve merült fel a piros-fehéreknél - erről is beszélt Révész Attila a Reggeli Startban. A szakmai igazgató hangsúlyozta, mindenképpen magyar vezetőedzőben gondolkodtak. „Pintér Attilával korábban többször felvettem a kapcsolatot, de egyelőre nem tart még ott a klub lehetősége, hogy az ő stábját idehozzuk.” A szabolcsi klubvezető azt is elárulta, hogy „valamilyen okból Preisinger Sanyival is megakadt a tárgyalás”.

Felipe Magyarországon - a szappanopera állomásai - NB1.hu

A Kisvárda együtteséhez 2018-ban csatlakozott a brazil kapus Luiz Felipe, aki parádésan kezdett az akkor az NB I újoncának számító kisvárdai csapatban. Három meccsen két büntetőt is hárított a légiós és együttese legjobbja volt a bajnokságban.

Révész Attila a korábbi kisvárdai vezetőedzőkkel kapcsolatban elárulta, nem mindegyik dolgozott  professzionális módon, ami „Bódog Tamásról nem mondható el. Folyamatosan elemez és beszél a játékosokkal, az egyéni képzést nagyon komolyan gondolja, ezáltal a csapatjátékunk is sokat fog változni”. A szakmai igazgató úgy látja: „most már visszatértünk arra az útra, amelyet a klubunk képvisel, és azonosulni tud ezzel, ami a korábbiakban nem volt jellemző”.

A brazil hálóőr, Felipe távozása is szóba került az interjúban. Mint ismert, a sérüléssel bajlódó kapus Brazíliában maradt, cserébe felajánlotta három havi fizetését a klubnak. Arra a kérdésre, hogy mennyit keresett Felipe a Kisvárdánál, azaz mekkora összegért engedték el, Révész Attila annyit mondott: „magyar szinten focista átlagfizetése volt”. A szakmai igazgató viszont azt is hozzáfűzte: „Nagyon rosszul esett nekünk, hogy így próbált meg lelépni. Az a pénz megérkezett amit ígért, ugyanakkor a játékengedélyét még nem adtuk ki.” Révész Attila szavaiból az derült ki, hogy még legalább egy hónapig visszatartják azt, így üzenve Felipének.

Felipe meglógásának kulisszatitkai Révész Attilától.

 

A piros-fehérek jelenleg négy pontra vannak a kiesőzónától. Révész Attila úgy véli, „egyik veszélyeztetett csapat sem érdemli meg a kiesést, ennek ellenére valakinek távoznia kell”. A szakmai igazgató arra a kérdésre, vajon, a Kisvárda jövőre is NB I-es csapat lesz-e, a Reggeli Startban azt mondta: „ebben szinte teljesen biztosak lehetünk”.

Legfrissebb híreink