Félig cserbenhagyták Rebrovot a játékosok a kupameccsen

Nem fogta vissza magát a Fradi Tábor.

Forrás:

Magyar Kupa, nyolcaddöntő, első mérkőzés
FTC-Kisvárda 2-0 (0-0) 
FTC: Dibusz - Lovrencsics, Botka, Dvali, Heister - Csonka, Leandro (Sigér, 69.) - Isael (Gorriaran, 59.), Lanzafame, Varga (Petrjak, a szünetben) - Böde
Kisvárda: Minca - Melnyik, Theodoros, Kravchenko (Grozav, 76.), Pico (Gosztonyi, 59.) - Karasiuk, Protic - Ilic, Tsoukalas, Sassá - Negrut (Kovácsréti, a szünetben)
Gól: Lanzafame (53.), Böde (86.)
 
Szerhij Rebrov, az FTC vezetőedzője azt nyilatkozta a klub honlapjának a Kisvárda elleni kupacsata előtt, hogy nem tart a mérkőzéstől, mert sok játékosa van és valamennyi futballistája motiváltan várja a mérkőzést. Nos, az ukrán vezetőedzőnek az alkalmazottaival kapcsolatban mondott tételei közül csak az állítása első fele volt igaz – legalábbis az első félidőben. 
 
Az ukrán edzőből vagy a kötelező, kincstári optimizmus beszélt vagy – és ez hatalmas baj lenne – félre ismeri a játékosait. Mert a Fradi-mezében pályára lépők mindenek voltak az első félidőben csak motiváltak nem. Vagy ha motiváltan csak ennyire képesek, akkor rábukkantunk még egy bajra. Ami meg még nagyobb...
 
Az, amit Fradi-játékosok a közönségtől kaptak, az kegyetlenül őszinte volt. Nem voltak sokan a Groupama Arénában az FTC meccseihez képest, de az a füttykoncert, ami a zöld-fehéreket az öltözőbe kísérte, az örökké emlékezetes marad.
 
A nem a legjobb összeállításában pályára lépő Kisvárda játékosai ugyanakkor szervezettek, valóban motiváltak és fegyelmezettek voltak, helyzeteket is kidolgoztak (a Fradi előtt is, Böde például hatalmas ziccerben rontott), de gólt nem tudtak szerezni.
 
Fordulás után egy másik Ferencvárost láthattunk, már majdnem olyat, amiről Rebrov beszélt a meccs előtt. A hazai futballisták elkezdtek iparkodni, már látványosabban, és ami a legfontosabb az ő és a szurkolóik szempontjából, eredményesebben is futballoztak. 
 
Az első találatnál már Leandro szabadrúgása gólt érdemelt volna, de a bal kapufáról kipattanó labdát Lanzafame juttatta a kapuba, akinek a gólörömén látszott, hogy átlendült egy másik állapotba. Előbb karate-mozdulattal megrúgta a szögletzászlót, majd jelezte a többieknek, az lesz a legjobb, ha mentálisan vele tartanak.
 
A Kisvárda azonban nem adta könnyen magát, Dajka László csapata bizonyította, hogy egyáltalán nem lóg ki az NB I-ből, hiába a kupában találkoztak a felek. Mert ugye az ellenfél a listavezető volt.
 

A hajrában Böde Dániel jóvátette az első félidőbeli hibáját, így az FTC magabiztos előnyre tett szert a visszavágóra.
 
Az első félidei Ferencvárost el kell felejteni, úgy ahogy van, a második félidőben látott csapat viszont jó alapja lehetne egy olyan társaságnak, amelyik nem váltja ki a szurkolók elégedetlenségét mérkőzésekről mérkőzésekre.
 
A Fradi Tábor viszont másképpen látta, a levonuláskor is elmondta a véleményét, ami nem a dicséret volt!
 
Visszavágó a jövő héten!

Legfrissebb híreink