Feleségek, barátnők és gyerekek is kellettek a Puskás Akadémia sikeréhez

Visszaemlékezett a csapatkapitány.

Forrás: Puskás Akadémia

A labdarúgó NB I-ben szereplő Puskás Akadémia FC csapatkapitánya, Szolnoki Roland nyilatkozott a Reggeli Startban a klub történelmi sikeréről, annak kapcsán kiemelve a csapategységet, emellett szóba kerültek a szurkolók valamint az FTC és a MOL Fehérvár elleni meccsek is.

„Jól kezdtük a bajnokságot, aztán hullámvölgyben voltunk, amiből nagyon nehezen jött ki a csapat, aztán egy válogatott szünet után a Budafok ellen tértünk rá a helyes útra” – mesélt a Puskás Akadémia labdarúgóinak viszontagságos, de ezüstéremmel végződött szezonjának őszéről Szolnoki Roland a Reggeli Startban. „Az utolsó négy fordulóban viszont három meccsen nem tudtunk pontokat szerezni, de az utolsó meccsen még a saját kezünkben volt a sorsunk, és minden adott volt ahhoz, hogy jó eredményt tudjunk elérni.”

A felcsúti csapatkapitány elmondta, mi kellett még az utolsó fordulóban a már kiesett Budafok 5-0-s legyőzéséhez: „Visszatértek a szurkolók, a lelátón ott voltak a feleségek, barátnők, gyerekek. Minden adott volt a sikerhez, úgy is mentünk ki a pályára, hogy nincs más, mint megnyerjük a találkozót. Jöttek is a helyzetek és a gólok, magabiztos sikerrel tudtuk bebiztosítani a második helyet.”

„Mindig csapatként voltunk jók” – foglalta össze klubja sikerének titkát Szolnoki Roland. „Tudtunk egymásért küzdeni, nagyon nehéz helyzetből jöttünk ki a vereségek után, ez is a csapat erejét mutatja, és hihetetlenül büszke vagyok mindenkire.” A két idei fő riválisra kitérve elmondta a 29 éves középpályás: „A tizenkét csapatos bajnokságban nincs könnyű mérkőzés, de ha a Fradival vagy a Vidivel játszik a csapat, mindenkiben motoszkál egy kis extra motiváció. Minden évben jó meccseket játszunk a Fradival. A két ikszes meccsen is megvolt az esélyünk a győzelemre, de nem kell szégyenkeznünk, a legfontosabb, hogy ugyanilyen alázattal kell mindenkinek elvégezni a dolgát.”

A Puskás Akadémia júliusban az első selejtezőkörben kapcsolódik be az Európai Konferencia Ligába.

Legfrissebb híreink