Fehérváron folytatja a ZTE kiválósága - reakciók

Hivatalos bejelentés.

Forrás: molfehervarfc.hu

Ahogyan már korábban beszámoltunk róla, Nikola Serafimov elhagyta a Zalaegerszeg csapatát. Az északmacedón játékossal kapcsolatban több klub is érdeklődött, végül a MOL Fehérvár FC  lett a befutó, ahol már be is mutatták a 22 éves hátvédet.

ÍME, A FEHÉRVÁRIAK BEJELENTÉSE:

"A Zalaegerszeg és klubunk pénteki megállapodásának értelmében a Vidiben folyatja pályafutását Nikola Serafimov!

Nikola Serafimov 1999. augusztus 11-én született Észak-Macedónia fővárosában, Szkopjében. A 193 centiméter magas középső védő a Vardar Szkopje akadémiáján pallérozódott, a 2017/2018-as szezon őszén kölcsönben, a Pelister Bitola színeiben mutatkozott be hazája élvonalában, ahol 3 bajnokin lépett pályára, majd 2018-ban a Vardarban is pályára lépett az első csapatban. A 2018/2019-es szezont a szintén első osztályú Bregalnica Stipnél kölcsönben töltötte, majd ismét visszatért a Vardarhoz, ahol az őszi idényben 12 bajnokin lépett pályára a csapat északmacedón bajnoki címét hozó szezonban. 2020 tavaszán a cseh Jihlava B-t erősítette, majd nyáron visszatért hazájába az Akademija Pandevhez, ahol a 2020/2021-es szezonban 25 élvonalbeli bajnokin lépett pályára.

Ezt követően, tavaly nyáron az NB I-es Zalaegerszeg igazolta le, ahol az egész idényben csapata alapembere volt, 31 bajnokin kapott kezdőként lehetőséget, mindössze két találkozót hagyott ki öt sárga lapos eltiltás miatt, ráadául hátvéd létére négyszer is bevette az ellenfelek kapuját. Hazája U21-es válogatottjában hét alkalommal játszott U21-es Európa-bajnoki selejtezőkön, illetve egy barátságos mérkőzésen. Az elmúlt egy évben folyamatosan tagja volt az észka-macedón felnőtt válogatott keretének, idén júniusban, egy Gibraltár elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen mutatkozott be címeres mezben, amit egy héttel később egy újabb NL-meccs követett.

"Mióta Magyarországon játszom, tapasztaltam, hogy a Vidi az egyik legnagyobb és legerősebb klub az országban. Eddig egyszer, ellenfélként játszottam a MOL Aréna Sóstóban, már akkor tapasztaltam a remek atmoszférát az arénában. Nem gondolkoztam sokat a Vidi ajánlatán, ide akartam igazolni. Szeretnék segíteni a csapatnak a céljai elérésében, a Vidinek mindig nagy ambíciói vannak a bajnokságban, ezen kívül megmérettethetjük magunkat az Európa Konferencia Ligában is, ahol szeretnénk minél tovább menetelni, és bejutni a csoportkörbe. Sallói Istvánnal Zalaegerszegen csak néhány hetet volt lehetőségem együtt dolgozni, de ez idő alatt is tapasztaltam, hogy kiválóan érti a focit és remek ember is, így örülök, hogy újra egy klubnál dolgozhatok vele " - nyilatkozta honlapunknak szerződése aláírása után Nikola Serafimov.

"Nikolát sok játékos közül választottam ki annak idején Zalaegerszegen, az első pillanattól kezdve látszódott rajta az óriási potenciál, ezért azóta is figyeltem a pályafutását. Folyamatosan fejlődik, bemutatkozott a válogatottban is, nagyon örülök, hogy sikerült leigazolnunk. Külön erőssége, hogy a magasságához képest gyors, nagyon jó a fejjátéka és gólerős is. Tud és mer is focizni, ez a kombináció nagyon ritka egy belső védőnél. Bízom benne, hogy a fejlődése töretlen marad és nagy erőssége lesz a Vidinek" - mondta klubunk sportigazgatója, Sallói István.
Nikola Serafimov három évre érvényes szerződést írt alá, és a 31-es mezszámot választotta".
 

Legfrissebb híreink