Fegyverkezési spirál: igazol-e még Guzmics után a Mezőkövesd?

Kuttor Attila beszélt a téli tervekről.

Forrás: Gál Péter/Mezőkövesd

2017 októbere óta irányítja a Mezőkövesdet Kuttor Attila, aki remek munkát végez a csapat élén. A kiesőjelöltből olyannyira biztos, stabil tag lett, hogy a gárda jelenleg a harmadik helyen telelhet.

Kuttor a boon.hu-nak adott nagy évértékelő interjút, melyben határozottan kijelentette, hogy más csapatoktól nem kapott ajánlatot, de arról is beszélt, hogy Tállai András elnökkel és Tóth László szakmai igazgatóval (vele együtt játszott a DVTK utánpótlásában) is kiemelten jó a kapcsolata.

Mint ismeretes, Guzmics Richárdot már megszerezte a gárda, az interjúban természetesen szóba került, hogy lesznek-e további igazolásaik:

„Erre mindig szükség van annak érdekében, hogy a motiváció megmaradjon. Egy hasonlattal élve olyan ez, mint a fegyverkezési spirál, csak nálunk a játékosok húzzák fel egymást egyre magasabbra. Mezőkövesden az anyagi lehetőségek határozzák meg a terveket: majd a piaci kínálat eldönti, hogy hová, melyik posztra hozunk labdarúgókat.”

A gárda felkészülési programjáról a következőket mondta Kuttor:

„Január 3-án találkozunk és valóban sietnünk kell, hiszen 25-én már a Kisvárda csapatát fogadjuk. Minden játékosunk megkapta azt az egyéni feladatát, amit otthon kell elvégeznie, aztán közösen folytatjuk tovább a munkát. Január 5-én a törökországi Belekhez közeli Side városába utazunk. A tengerparti edzőtáborunk alatt edzőmérkőzést játszunk a török Besiktas és az albán Tirana ellen, továbbá a jelenleg még szervezés alatt lévő harmadik szintén élvonalbeli lesz. Itthon a szlovák első ligás Michalovce és a második osztályú Doroggal szembeni főpróbánk egy napon lesz majd.”

Legfrissebb híreink