Feczkó szerint erre nincs mentség, Supkáék szerencséje

Megszakadt a negatív sorozat.

Forrás: DVTK/Facebook

Az NB I kilencedik fordulójának zárómeccsén a Kisvárda 1-0-s győzelmet aratott a Diósgyőr ellen. A találkozó egyetlen gólját a brazil Sassá szerezte a 61. percben. A sikernek köszönhetően megszakadt a Várda rossz sorozata: a gárda ezt megelőzően május végén tudott három pontot szerezni hazai környezetben. 

Supka Attila úgy véli, a hazaiak kicsit maguknak tették nehézzé a találkozót. Feczkó Tamás pedig arra világított rá, hogy a végén két olyan lehetőség is adódott előttük, amit értékesíteniük kellett volna. Nézzük, a két edző még miket mondott a lefújás után.

Supka Attila: "Sikerült elérni a számunkra legfontosabb célt, megszereztük hazai környezetben az első győzelmet. Mi tettük magunknak nehézzé a sikert azzal, hogy nehezen törtük fel a DVTK passzív játékát. Türelmesen kerestük azokat a területeket, ahol meg tudtuk bontani az ellenfelet. Már az első félidőben is kialakítottunk három ziccert, amivel megszerezhettük volna a vezetést, sajnos ekkor még nem sikerült. A második félidőre jól jöttünk ki, a megbeszélteket maradéktalanul megvalósították a játékosok. Rengeteg helyzetet alakítottunk ki, sajnos ebből csak egyet tudtunk értékesíteni. Ezt követően kinyílt az ellenfél, ha pontosan fejezzük be a támadásokat, akkor gólokkal nyerhettük volna meg a mérkőzést. A végén szerencsénk is volt, mert két-három olyan hibát is elkövettünk, minek következtében az ellenfél ziccerbe került, kapura lőtte, kapufa lett, mellé ment a labda. A futballhoz szerencse kell, de sokat tettünk ezért a győzelemért, megérdemelten győztünk. Arra kell még figyelnünk, hogy legközelebb a vezetés birtokában ne nyugodjunk meg ennyire. Hál'Istennek ma ez nem bosszulta meg magát." (dvtk.eu)

Feczkó Tamás: "Az első félidőben a védekezésünk rendben volt, a támadójátékunkat viszont nem így terveztük. Az elképzeléseinkhez képest keveset birtokoltuk az ellenfél térfelén a labdát, kevés olyan mozgás valósult meg, amit kértünk a játékosoktól, ezért csak párszor jutottunk el az ellenéfél kapujáig. A második félidő első 15 percében szétcsúszott a védekezésünk, ekkor több lehetőséget alakítottak ki a hazaiak, ez a játék nagyon nem tetszett. A gól után játékrendszert váltottunk, aminek meglett az eredménye, nyomás alatt tartottuk a hazaiakat, az ellenfél térfelén folyt a játék. Az utolsó percekben pedig két ajtó-ablak ziccerünk is volt, amit értékesíteni kell, ez alól az sem mentség, hogy a kapufáról mindkétszer kifelé pattant a labda." (dvtk.eu)

EMLÉKEZTETŐ:

Kisvárda-DVTK 1-0

Megszerezte első hazai győzelmét a Kisvárda, míg a DVTK ötödik vereségét szenvedte el a szezonban. Az első 60 perc egyértelműen a Kisvárdáé volt, ám a bekapott gól felébresztette a Diósgyőrt. A hajrában a vendégcsapatnak több lehetősége is volt arra, hogy kiegyenlítsen, ám semmi nem jött össze.

A MECCS KULCSMOMENTUMA: HASANI ÉS RUI PEDRO KAPUFÁI

A hajrában több nagy lehetősége is volt a DVTK az egyenlítésre, vagy akár a mérkőzés megnyerésére, ám nem volt szerencséje a csapatnak. A 86. percben Hasani találta el a kapufát, majd 3 perccel később Rui Pedro találta el a kapufát, ám ezúttal sem pattant a DVTK szempontjából jó irányba a labda.

A MECCS FŐSZEREPLŐJE: SASSÁ

Hatalmas kedvel játszott egész meccsen, a találkozó egyetlen találatát is ő szerezte. Többször is próbára tette Danilovicsot, ám a szerencse nem mindig állt mellé.

A GÓL TÖRTÉNETE:

61.p.: Bumba végzett el szögletet, a labdát Viana középre fejelte, amit Sassá közvetlen közelről a kapuba fejelt. 1-0

 

 

A KÖVETKEZŐ FELADAT:

A Kisvárda a következő fordulóban Zalaegerszegre látogat, míg a DVTK az Újpestet fogadja hazai környezetben.

JEGYZŐKÖNYV:

Kisvárda Master Good-Diósgyőri VTK 1-0 (0-0)
Várkerti Stadion, 1723 néző, v.: Bogár
Kisvárda: Dombó - Melnyik, Datkovic, Rubus, Hej - Lucas, Simovic (Karaszjuk, 91.) - Navratil (Cukalasz, 80.), Bumba, Sassá (Kovácsréti, 84.) - Viana (Horváth Z., 80.)
Diósgyőr: Danilovic - Szűcs K., Karan, Hegedűs - Sesztakov (Hasani, 75.), Márkvárt, Max, Polgár K. - Ivanovski (Makrai, 87.), Grozav (Rui Pedro, 67.), Drazic
gólszerző: Sassá (61.)
sárga lap: Hej (42.), illetve Szűcs (65.)

A tabella a linkre kattintva érhető el.

Legfrissebb híreink