Feczkó öröme és a DVTK-ban rejlő lehetőségek

Nem estek kétségbe a diósgyőriek.

Forrás: DVTK/Facebook

A nyolcadik forduló utolsó meccsén a Diósgyőr 3-0-s győzelmet a Puskás Akadémia ellen. A diósgyőriek már az ötödik percben megszerezték a vezetést Drazic góljával, majd a folytatásban Ivanovski és Grozav is betalált. Kellett ez a siker a piros-fehér együttesnek, amely négy vereség után tért vissza a helyes útra. Feczkó Tamás a lefújás után többek között arra világított rá, hogy ebben a csapatban jóval több van.

"Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, szerettük volna minél hamarabb megszerezni a vezetést, és már az első gólunk előtt lehetőségünk volt erre. Mindig örül egy edző annak, ha olyan szituációból szerez gólt a csapata, amire készültek, és begyakorolták. A győzelem fontos összetevője volt, hogy mind támadásban, mind védekezésben a csapat minden tagja hozzátegye a saját részét. Hat mérkőzés után kapott gól nélkül hoztuk le a mai találkozót, dicséret illeti a csapatot, mert ilyen erős támadósorral rendelkező ellenfél csak egy ziccert tudott kialakítani. Teljes mértékben megérdemeltük a győzelemet, mert három gólt lőttünk, míg a nagyon jó erőkből álló PAFC ellen csak egyszer kellett nagyot védenie Danilovićnak. Láttam jó egyéni teljesítményeket, de a legfontosabb, hogy csapatként küzdöttünk. Akkor sem estünk kétségbe, amikor kényszerűségből támadót kellett a védelem szélére állítani. Ebben a csapatban sokkal több van, mint amit az elmúlt hetekben mutattunk.

 

Ma jó játékkal, és eredménnyel bizonyítottuk be, hogy a tabella állása az eddig megszerzett pontokat, nem pedig a bennünk rejlő lehetőségeket mutatja. Olyan szoros a mezőny, hogy ez csak pillanatnyi állás, és továbbra is azon dolgozunk, hogy elinduljunk fölfelé" - idézi Feczkót a dvtk.eu.

 

EMLÉKEZTETŐ:
 

DVTK-PUSKÁS AKADÉMIA 3-0 (3-0)

38 perc alatt lerendezte a DVTK a Puskás Akadémia elleni ütközetet az NB I 8. fordulójának zárómeccsén. A miskolciak Drazsics góljával szereztek vezetést, majd Ivanovszki növelte az előnyt büntetőből, végül Grozav talált be. A felcsútiaknak akadtak helyzeteik, ám Spandler kiállítása után minden esélyük elszállt, így az MTK elleni vereség után zsinórban másodszor kaptak ki 3-0-ra - utóbbi öt meccsükből négyet elveszítettek. A DVTK hosszú idő után először nyert, ám még mindig nem mozdult el a kiesőzónából.


A MECCS KULCSMOMENTUMA: SPANDLER KIÁLLÍTÁSA

Végleg eldöntötte a mérkőzés sorsát Spandler második sárga lapja az 56. percben, ekkor került emberhátrányba a Puskás Akadémia. 


A MECCS FŐSZEREPLŐJE: STEFAN DRAZSICS

Gólt szerzett, büntetőt harcolt ki és róla állították ki Spandlert, abszolút vezérként mozgatta a diósgyőri támadójátékot.


A GÓLOK TÖRTÉNETE:

5. perc: Polgár ugratta ki Drazsicsot, aki az ötös jobb oldali sarkán visszavette a labdát, ezzel lerázta védőjét, és jobbról ballal a kapu hosszú odalába tekert. 1-0

18. perc: Drazsicsot buktatták a tizenhatoson belült, a megítélt tizenegyest Ivanovszki értékesítette. 2-0

38. perc: Márvárt-Ivanovski-Márkvárt háromszögezés után a diósgyőri 14-es jobbról a hosszú oldali kapufához kanyarította a labdát, ahol Grozav érkezett, és közelről a hálóba passzolt. 3-0


A KÖVETKEZŐ FELADAT:

A DVTK a Kisvárdához látogat, a Puskás a Zalaegerszeget fogadja. 


JEGYZŐKÖNYV:

DVTK-Puskás Akadémia 3-0 (3-0)

Miskolc, DVTK Stadion, 1730 néző. Játékvezető: Andó-Szabó Sándor (Garai Péter, Horváth Róbert; Pillók Ádám, Németh Ádám)

gólszerzők: Drazsics (1-0) az 5., Ivanovski (2-0, 11-esből) a 18., Grozav (3-0) a 38. percben
sárga lap: Dražić a 9., Spandler a 14., Szolnoki a 21., Plšek a 25., Ivanovski az 54., Karan és Mance a 68., Hasani a 71., van Nieff a 72. percben
piros lap: Spandler az 56. percben
 

DVTK: Danilović – Polgár, Karan, Hegedűs J., Memolla (Hasani, 46.) – Márkvárt, Szűcs K., Max – Ivanovski (Korbély, 87.), Drazsics (Makrai, 89.), Grozav (Rui Pedro, 77.)
Puskás Akadémia: Tóth B. – Nagy Zs., Meissner, Szolnoki, Spandler – Plsek, van Nieff (Komáromi, 83.) – Mance, Knezevic, Slagveer (Kiss, 63.) – Baluta (Urblík, 59.)
 

A tabella a linkre kattintva érhető el. 

Nagyon kiakadt a Puskás Akadémia edzője a miskolci zakó után - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink