Feczkó: célfutball, újak elemezése – Dobos: bosszúság(ok)

Belehergelték a meccsbe a miskolciak a szurkolókat.

Forrás:

Győzelemmel mutatkozott be a DVTK kispadján Feczkó Tamás. A mérkőzés a két csapat eddigi teljesítménye és a megszerzett pontjai miatt akkor is különösen fontos lett volna, ha nem váltanak szakvezetőt a miskolciak a bajnoki szünetben.

Feczkó Tamás a mérkőzés után elismerte, célfutballt játszottak:

 

„Tökéletes célfutballt játszottunk, ez a győzelem a szívnek, az akaratnak és a szenvedélynek köszönhető. Játékban még van hová továbbfejlődnünk.
Nyugodtabb lettem volna, ha 1-0 után lezárjuk a mérkőzést, de büszke vagyok a játékosokra, hogy csúsztak-másztak, kifutották magukat. Többször kerültünk a védelem mögé, többször alakítottunk ki gólszerzési lehetőséget. 1-0 után több helyzetünk is adódott, gondolok többek között a 46. percben kialakított legnagyobb ziccerünkre, rögtön a szünet után. Az ilyen helyzetekből gólt kell szerezni. Rengeteg olyan lövésünk volt, amikor 16 méterről nem találtuk el a kaput. A mai napon a legfontosabb, hogy miután rengeteget gyakoroltuk, hogy hátul hogyan kell nullára lehozni egy mérkőzést, meg is valósítottuk azt. Ebből a győzelemből táplálkozhat minden játékos, mert visszaszerezte a csapat az önbizalmát. Örülök, hogy a szurkolókat bele tudtuk hergelni a mérkőzésbe, mert utána ők hergeltek bele minket a győzelembe. Ezek a győzelmek csak együtt sikerülhetnek, mert ne feledjük, az a legfontosabb, hogy minél többször szerezzünk három pontot. Az új játékosok közül Rui Pedro és Iszlai Bence sem játszott tétmérkőzést a tavasz vége óta, nincsenek olyan állapotban, mint a többiek, de szívüket-lelkület kitették a pályára, úgy kellett lehúzni őket. Jól játszó és szervezett ellenfelet győztünk le. Örülök, hogy ennyiszer hoztuk kellemetlen helyzetbe az ellenfél védekező játékosait, ami miatt sokat kellett szabálytalankodniuk. A játékosok mindent alárendeltek a sikernek, csapatként nyertünk, nem játékban domináltunk, hanem akarattal döntöttük el a mérkőzést. A szurkolók azért jönnek ki, hogy győzelmet ünnepeljenek és minél több gólt lássanak, viszont még nem vagyunk olyan helyzetben, hogy gólokkal nyerjünk. Jelen pillanatban az a legfontosabb, hogy nyertünk, erre utaltam az elején a célfutballal. Ha majd fejlődünk játékban, akkor joggal várják el tőlünk a többgólos győzelmet is Köszönjük a szurkolóknak, hogy az utolsó másodpercig mellettünk álltak!

 

Dobos Barnabás, a zalaiak szakvezetője érthetően nem volt boldog a lefújás után.

 

„Nem vagyok elégedett, hiszen nem szereztünk pontot, pedig rászolgáltunk volna. A mezőnyben hiába játszottunk jól, a helyzetkihasználásunk továbbra sem jó, a befejezéseket is pontosítani kell. A kontrák elleni védekezésben olyan hibákat követtünk el, aminek következtében kipontozódott két játékos. A diósgyőri vezetést követően szerettünk volna egyenlíteni, feltoltuk a védekezésünket, azonban ezen a szinten meg kell oldani a védekezést, közelebb kell állni az ellenfélhez, és akkor nincs vita. Mindenképpen több volt számunkra ebben a mérkőzésben.”

 

EMLÉKEZTETŐ

Diósgyőri VTK-Zalaegerszegi TE 1-0 (1-0)
Diósgyőr, 2961 néző, v:
Iványi
gólszerző: Brkovic (38.)
kiállítva: Devecseri (66.), Kocsis (88.)
sárga lap: Iszlai (13.), Bacsa (90.), illetve Devecseri (17., 66.), Kocsis (36., 88.), Bobál D. (92.)
DVTK: Danilovic - Polgár, Brkovic, Karan, Tamás M. - Márkvárt, Iszlai - Korbély (Bacsa, 82.), Hasani, Prosser (Sesztakov, 79.) - Rui Pedro (Szabó B., 75.)
ZTE: Demjén - Bolla, Lesjak, Devecseri, Tamás K. - Kocsis, Mitrovic (Bobál G., a szünetben), Bedi - Barczi (Hudák, 69.), Radó, Stieber (Bobál D., 67.)

Alapvetően kiegyenlített, de nem túl látványos küzdelmet hozott az első félidő, melynek hajrájában a DVTK fokozta a nyomást, és ennek eredményeként meg is szerezte a vezetést. A szünetig és a fordulás után igyekezett az egyenlítés érdekében változtatni a ZTE, amely azonban Devecseri Szilárd kiállítása után már nemcsak gól-, hanem emberhátrányban is volt. A négy mérkőzés óta nyeretlen hazaiak elsősorban az eredmény megtartására törekedtek, míg a vendégeknél nem volt meg a recept arra, hogy kevesebb mezőnyjátékossal hogyan egyenlítsenek. Az utolsó percekre ráadásul csak kilenc zalai futballista maradt a gyepen, így végül maradt az egygólos diósgyőri siker.

Legfrissebb híreink