Feczkó az ultrákat, Rebrov a Mezőkövesdet dicsérte - edzői reakciók

A Paks magát verte meg, Kuttor a hozzáállást emelte ki.

Forrás:

FTC-Mezőkövesd 1-1

Szerhij Rebrov: – Nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl, és egy nagyon nehéz sorozatban vagyunk benne. Az első félidőben egy kicsit jobban kihasználhattuk volna a helyzeteinket, mert volt több olyan lehetőségünk is, amelyet gólra válthattunk volna. Ettől függetlenül egy nagyon jó ellenféllel játszottunk, abszolút megérdemelten van a Mezőkövesd is a top háromban.

Kuttor Attila: – Azt gondolom, hogy egy nagyon értékes mérkőzést játszottunk, amely után a pontszerzés a habot jelentette a tortán. Aminek én ugyanis nagyon örülök, az a mutatott játék, és az a mentalitás, hozzáállás, amit bemutattunk egy, az Európa Ligában is vitézkedő csapat otthonában 1-0-ás hátránynál. Le a kalappal az együttesem előtt, büszke vagyok a játékosaimra. (mezokovesdzsory.hu)

DVSC-Paks 3-1

Herczeg András: Megérdemeltük a győzelmet, végig fegyelmezetten és nagyon okosan játszott a gárda, nagyon jól szálltak be a cserék. Kundrát gólt is lőtt. Az első félidőben két góllal vezettünk. A második félidőben a végén volt még gólszerzési lehetőségünk. Nagy alázattal tették a dolgukat a srácot és jól játszottak.

Tomislav Sivic: Ilyen meccs után nehéz értékelni bármit. Újra megvertük magunkat. Vártuk a kontrákat, majd egyéni hiba, tizenegyes, majd még egy. A második félidőben uraltuk a játékot, jöttek a beadások, nem lett gól. Ebből a meccsből nem lehetett többet kihozni. Nincs önbizalom a csapatban, ezért következnek az egyéni hibák. Sok mindent át kell gondolni. (haon.hu)

DVTK-Kisvárda 3-1

Feczkó Tamás: - Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, a célunk az volt, hogy az első negyedórában nyomás alá helyezzük az ellenfelet. Ez sikerült, megszereztük a vezetést is. Ezt követően átadtuk a területet, hogy legyen helyünk kontrázni, sajnos az első félidőben egyet sem sikerült végigvinni. A helyzetünkből adódóan minden győzelemnek súlya van, ezért túlságosan visszahúzódtunk. A szünetben rendeztük a sorokat, megbeszéltük, hol legyen a védekező vonalunk, ennek köszönhetően több labdát szereztünk az ellenél térfelén, így hamarabb értünk a kapujuk elé. A második félidőben akkor kaptuk a gólt, amikor sérülés miatt cserélni szerettünk volna. Számomra az a legfontosabb, hogy a vendégek egyenlítő gólja után jól reagált a csapat, élmény volt nézni, hogyan mentek előre a srácok. A csapatom erejét mutatja, hogy ez a mérkőzés 12 percig állt döntetlenre.A győzelem értékét növeli, hogy egy jó csapatot sikerült legyőzni, a tabellán elfoglalt helyezés, és a ma látottak alapján egyaránt mondom ezt. A mérkőzés, különösen a második félidő jó reklámja volt a nemzeti bajnokságnak, mindkét oldalon láttunk helyzeteket, és végig kiélezett volt. Akár nagyobb különbséggel is győzhettünk volna, hiszen kétszer is 1-1 méterről a kapufát találtuk el, és kifelé pattant a labda. De nem vagyunk telhetetlenek, ma a legfontosabb az volt, hogy visszatérjenek a szurkolók, megmutassuk az igazi arcunkat, ez sikerült.Amellett hogy csapatként jól működünk, hol focizunk, hol küzdünk, mentálisan nagyon erős a csapat, nagy bennük a győzni akarás. Jó játékosokkal dolgozhatok, kritikus helyzetben csapatként gondolkodnak. Ha egy kisgyermek a labdarúgásról álmodik, mindig ilyen stadionban és ilyen közönség előtt szeretne játszani. A héten azt mondtam Leisztinger Tamásnak, hogy biztosan kijön ötezer ember, ez még nem sikerült, de bízom benne, hamarosan rászolgálunk arra, hogy még többen legyenek a lelátón. Egyébként a tulajdonos úr érkezett családjával elsőként a stadionba, korábban mint én. Rendkívül sikerorientált, a mai mérkőzésen kifejezetten szerette volna, hogy győztesen hagyjuk el a pályát. Minden győzelem építi a csapatot, ha együtt leszünk, akkor győzni tudunk. Óriási megtiszteltetés, és megelőlegezett bizalom, hogy a nevemet skandálták az ultrák, amivel nekem és a csapatnak is élni, és nem visszaélni kell.

Dajka László: - Nem szeretnék a végeredménnyel foglalkozni, pedig az a döntő. A mezőnyben teljesen egyenrangúak voltunk, nem volt benne a játékban a kétgólos vereség. A hazai csapat teljesen visszahúzódott, miután egy eladott labdából megszerezték a vezetést. Domináltunk, pedig át kellett alakítanunk a védelmet egy sérülés miatt. A végeredmény lehetett volna 2-2, 3-2 oda, vagy 3-2 ide. A mi oldalunkon befújták a büntető, a másik oldalon nem. Ha rajtam múlna, csak a szándékos kezezést büntetném, mert előfordul, hogy annak a játékosnak a kezéhez ér a labda, aki bedobja magát a labda útjába. Bízom benne, hogy hosszú távon kiegyenlíti a labdarúgás az ellenünk és a javunkra megítélt büntetők számát. A mutatott játék miatt nem tudom a játékosokat elmarasztalni, súlyos egyéni hibák döntötték el a találkozót. Gratulálok a hazai csapatnak! (dvtk.eu)

ZTE-MOL Fehérvár 3-3

Dobos Barna: Nehéz belekezdenem az értékelésbe. Az biztos, hogy jól játszottunk az első félidőben, sajnálom, hogy 2-0 után nem zártuk le a mérkőzést, hiszen ennél az állásnál is voltak lehetőségeink. Ezeket be kellett volna rúgni, de rosszul játszottuk le a kontrákat. Védekezésben is vannak problémáink, amire jó bizonyíték, hogy két perc alatt kaptunk két gólt. Jó a Vidi, de ilyen nem történhet! Már a félidőben is gondoltam arra, hogy behozom Devecserit, egy kicsit bánom, hogy nem léptem meg előbb, de lehet, hogy akkor máshogyan kaptunk volna három gólt, úgyhogy összességében nem panaszkodom. Az viszont pozitívum, hogy a fordítás után is nagyot küzdöttünk és le a kalappal a csapat előtt, hogy pontot tudtunk szerezni. A végén már bent volt Ikoba, Bobál Gergely és Bobál Dávidot is felküldtem, hogy három centerünk legyen, ez végül eredményt hozott. A mérkőzés 90 percig tart, úgyhogy azért nem szomorkodom, mert a kétgólos előnyt nem őriztük meg. Azért viszont egy kicsit fel vagyok háborodva, mert én már nem tudom, mi kell a kiállításokhoz...Negóra gondolok, aki földhöz vágta a labdát sárga lappal, aztán ott volt Hodzic esete is...szerencsére az én csapatom nem ilyen, a többi pedig nem az én dolgom.

Marko Nikolics: A közönség valószínűleg jól szórakozott, hiszen egy hatgólos mérkőzést játszottunk, sok helyzettel. Az is lehet, hogy önök (a sajtóteremben jelenlévő újságírók – szerk.) is nagyon jókat írnak majd a találkozóról, nekem azonban edzőként annyira nem tetszett ez a mai kilencven perc, taktikailag ez nem volt annyira rendben. Az elmúlt két mérkőzésen gólt kaptunk két bedobásból, egy hosszú labdából és egy szabadrúgásból. Ezek nagyon olcsó hibák. Sok rutinos játékos hiányzik a védővonalból, de az ilyen éles, vesenyszituációban is felelősséget kell vállalni a fiatalabb kerettagoknak is, akik most lehetőséget kapnak. Egyébként lehet furcsának hangzik majd, amit mondok, de úgy láttam, hogy az első félidőben alakítottunk ki több helyzetet, veszélyes volt szinte minden támadásunk, rengeteg helyzet volt, főleg a bal oldalunk volt aktív, de nem sikerült egy beadás sem, a gólok pedig a második játékrészben születtek. Egyébként igazi futballhangulatban játszott a két csapat egy jó stadionban, de amiatt természetesen csalódott vagyok, hogy hiába fordítottuk meg a mérkőzést, az utolsó percben egy bedobásból gólt kaptunk, és emiatt itt hagytunk két pontot. (molfehervarfc.hu)

Kaposvár-Újpest 2-3

Disztl László: A közönség jól szórakozott, hiszen mérkőzést láthatott Előzetesen az gondoltuk, hogy reális esélyünk van a győzelemre hazai pályán. Az első perctől próbáltunk nyomást gyakorolni az Újpestre, próbáltuk megzavarni a támadásépítésüket, hogy minél hamarabb labdát szerezzük. Az ellenfél sajnos könyörtelenül kihasználta a védelmi hibáinkat, s ismét az év egyik nagy gólját kaptuk. Sok helyzetet dolgoztunk ki, a fiúk mindent megtettek, de az adódó lehetőségeket be kell rúgni, ha három pontot akarunk szerezni.

Víg Péter (másodedző): Izgalmas, fordulatos mérkőzés volt, amely egy olyan góllal kezdődött, ami érzékenyen értintett minket. Ez szerencsére nem zavarta meg a játékosokat, akik elég nagy kedvel játszottak. Az első félidőben fölénybe kerültünk, sikerült megfordítanunk a mérkőzést, de a helyzetkihasználásuk megint hagy kívánni valót maga után. A kezünkben volt a meccs, amelyet le is zárhattunk volna, de ezt nem tettük meg. Hátul elég komoly hibákat vétettünk, ami eddig nem volt jellemző a csapatra. A meccs végén pedig örülnünk kellett a győzelemnek, hiszen Banai Dávid védett egy óriásit védett. (rakoczifc.hu)

Puskás Akadémia-Honvéd 1-2

Hornyák Zsolt: Azzal szeretném kezdeni, hogy gratulálok az ellenfélnek, ha semlegesként nézem, akkor jó mérkőzést láthattunk, ahol mindjárt a meccs elején egy hibával vezetéshez juttattuk az ellenfelet. Láttunk három gólt, szép gólokat, azonban úgy érzem, hogy Meissner fejese után tizenegyest kellett volna kapnunk, hiszen kezezett a Honvéd játékosa, viszont nem szeretném erre fogni a vereséget. A fő probléma az volt, hogy egy egynél nem tudtunk még rátenni egy lapáttal, a kulcsemberek nem tudták azt hozni, amit vártam volna tőlük, a mérkőzésnek azon szakaszában még nagyobb erőbedobást vártam volna. Lassan játszottunk előre, ahogy a súlypontváltásoknál is lassúak voltunk, így az ellenfél sétálva tudta ezeket levédekezni. Nagyon szép volt a Honvéd második gólja, azonban a védekezésben akkor is hibáztunk, bánt, hogy nem tudtunk azt hozni, amire képesek vagyunk. 

Alessandro Recenti: Egy igazán erős csapattal mérkőztünk meg ma délután. Ezen a találkozón is bizonyította a Puskás Akadémia, hogy méltán játszik az NB I-ben. A fiúk mindent megtettek, amit az edző kért tőlük. Ezen az úton szeretnénk továbbmenni. (honvedfc.hu)
 

 

Fehérvári botlás, döntetlen a rangadón - videók, tabella - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink