Feczesin üzent, akár a másik Újpest-kedvenc is követheti

Hatalmas a felháborodás a lilák szurkolóinál.

Forrás: Vasas FC

Hatalmas érzelmi viharokat váltott ki az Újpest szurkolóinak a köreiben Feczesin Róbert távozása. Feczesin idény közben tért vissza a lila-fehérekhez, de így is 8 rúgott góllal vezeti az NB I-es góllövőlistát, sőt, teljesítményére Marco Rossi, szövetségi kapitány is felfigyelt olyannyira, hogy a válogatott keretébe is behívta.

A felháborodás egyik oka az, hogy finoman fogalmazva is eléggé egyirányú eddig az átigazolási időszak Újpesten. A csapatból már távozott Fadgyas Tamás (Nyíregyháza Spartacus), Feczesin Róbert, Kovács Lóránt (Sepsi), Rosy Lubaki szabadon igazolható), Mészáros Karol, Bojan Szankovics (Irtis Pavlodar), míg az érkezői oldalon eddig egyedül Novothny Soma található, akire viszont opciós vásárlási joga van volt dél-koreai klubjának, arról nem beszélve, hogy a támadó is hangoztatja, hogy visszatérne Ázsiába.

De térjünk vissza Feczesinre, aki egyébként nem csak a lilák legjobbja, hanem a csapatkapitánya is lett, és persze azt a tényt sem szabad elfelejteni, hogy a szurkolók kedvence is. 

A csatár szerződésében volt egy záradék, amiről a következőket írta a klub hivatalos honlapja: „Mikor ide igazolt klubunkhoz köttetett egy megállapodás, mely szerint, ha Feczesin Róbert az őszi szezon lezárása után jobb ajánlatot kap, akkor a klub nem gördít elé akadályt, szabadon igazolható játékosként távozhat. Jövőbeni klubja által kínált feltételek vonzóbbak voltak számára, mint az Újpest FC újabb ajánlata, így a nyár végi megállapodás értelmében Fece a tavaszi szezont már a Vasas FC-nél kezdi.”

Élő közvetítés az átigazolásokról - az NB III-as bajnokesélyes új edzőjével beszélgettünk - NB1.hu

 

A jobb ajánlat kitétel annyit jelent, hogy Roderick Duchatelet tulajdonos vagy nem tudott vagy nem akart versenyezni az NB II-es Vasas ajánlatával, egyik sem túl jó jel a lilák híveinek. Szintén fontos jel ebből a szempontból, hogy a Vasas kisebbségi tulajdonosa, Nagy Miklós klubigazgató arról nyilatkozott az NSO-nak, hogy két költségvetésük lett Angyalföldön. Az egyik az NB II-re szól, a másik viszont az NB I-re, mert a második, már feljutó helyen telelő Budafok mögött 11 pontos hátrányban lévő angyalföldiek már tavasszal, de legkésőbb másfél év múlva feljutnának. Nagy hozzátette, a játékosaik szerződésében azt is rögzítik, mennyit keresnének feljutás esetén, erről azt mondta, a Vasas-játékosok simán megkereshetik az élvonalbeli átlagfizetést, ám a teljes díjszabásuk jelentős része a teljesítményhez is kötve van.

Ez persze aligha érdekli egyébként a Vasas-szurkolókkal sportbaráti kapcsolatokat ápoló újpestieket, akik dúlnak-fúlnak a közösségi felületeken, ismét pellengére állítva a belga tulajdonost.

Nem nehéz belegondolni, mekkora robbanás lenne akkor, ha a másik kedvencük, a védelem tengelye, Litauszki Róbert is Angyalföldön kötne ki, akiről egyre többen állítják a magyar labdarúgás berkein belül, hogy szintén szerepel a piros-kékek kívánságlistáján. Ami persze nem feltétlenül jelenti azt, hogy mondjuk már télen összejöhetne a tervezett megszerzése.

A Vasashoz visszatérő Feczesin (aki ifistaként került gyakorlatilag a teljes utánpótlással együtt a kilencvenes évek végén Angyalföldről Újpestre) egyébként az Intsagramon üzent a csalódott és dühös lila-fehér híveknek, akik észre is vették azt:

Legfrissebb híreink