Fantasztikus gesztus Puskás Ferenc unokájának és dédunokájának - reakciók

Megkönnyezték a pillanatot.

Forrás: honvedfc.hu

Különleges esemény zajlott péntek este a Bozsik Arénában, hiszen Puskás Ferenc születésének 95. évfordulójában ünnepélyes keretek között kapott magyar állampolgárságot a legendás Öcsi bácsi unokája, Damborena Puskás Mária Réka, illetve dédunokája, De Juan Damborena Ane.

Az ünnepségen többek között részt vett a Honvéd képviseletében Baráth Botond, Batik Bence és Hidi Patrik, továbbá több akadémista is.

"Hogy is kezdjem. Először is nagyon köszönöm, köszönjük a magyar állampolgárságot, nagyon örülünk neki, annál is inkább, hogy Kispesten került erre sor, ahonnan a nagypapám karrierje indult. Elérzékenyültem, és tudom, hogy ha a nagypapám most ezt látja, akkor ugyanolyan boldog, ahogyan mi is. Köszönöm mindenkinek, és remélem, hogy sokszor jövünk még vissza" - idézte a honvedfc.hu Damborena Puskás Mária Rékát, míg az igazoló okiratot átadó Szijjártó Péter külügyminiszter így fogalmazott: "Alfredo Di Stefano azt mondta róla, hogy játékosként és emberként is tízes volt. Minden magyarnak segített, olyan volt a magyaroknak, mint egy nagykövet. A haza szeretetét átörökítette az utódaira is, ha nem így tett volna, akkor nyilvánvalóan ma Réka és Ane nem lenne itt velünk az új Bozsik Arénában és nem üdvözölhetnénk két új honfitársunkat. Kedves Réka és kedves Ane, Isten hozta Önöket itthon, Magyarországon, a magyar állampolgárok között.“ 

Legfrissebb híreink