Fájdalmas büntetést kapott a rendőrökre támadó Diósgyőr-szurkoló

Hivatalos bejelentés

Forrás: Élet/képek - Miskolc/Facebook

A DVTK-Vidi után, ami az utolsó NB I-es meccse volt a Diósgyőrnek, a hazai ultrák beszélgettek a vezetőkkel, valamint összetűzésbe keveredtek a rendőrökkel.

 

Rendőrökkel csaptak össze a Diósgyőr szurkolói - NB1.hu

 

 

A minap.hu jelentése az esetről:

,,A Miskolci Járásbíróság ítéletet hozott annak a férfinak az ügyében, aki vasárnap a Diósgyőri Stadion előtt intézkedés közben támadt az egyik rendőrre.

Az ítélet szerint a vádlott május 9-én délután a Diósgyőri Stadion mellett elhelyezett kivetítőn meccset nézett további, mintegy száz szurkolóval együtt. A mérkőzés után a szurkolók a stadion felé indultak, ezért a biztosítási feladatokat ellátó rendőrök a bejárat előtt felsorakoztak. 

Amikor a szurkolók a rendőrök közelébe értek, többen poharakat dobtak a járőrök felé és hangosan szidták őket. A további rendbontás elkerülése végett a rendőrök - elöljárói utasítás szerint - intézkedni kezdtek a hangadókkal szemben. A sértett éppen próbálta megbilincselni az egyik szurkolót, amikor a férfi előbb fejbe rúgta a járőrt, majd rádőlt a hátára, hogy megakadályozza az intézkedést. A sértett nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A bíróság a vádlottat hivatalos személy elleni erőszak bűntette és testi sértés vétsége miatt 2 év szabadságvesztés büntetésre és 3 év sportrendezvények látogatásától való eltiltásra ítélte. A szabadságvesztés végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette. A bíróság enyhítő körülményként értékelte, hogy a vádlott büntetlen előéletű, beismerő vallomást tett, tettét megbánta és a sértettől bocsánatot kért. Ezzel szemben súlyosító körülmény volt, hogy a férfi ittas állapotban követte el a bűncselekményt. 

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség, a vádlott és a védő három munkanapon belül fellebbezhet."

Legfrissebb híreink