Ezt várják a főszereplők az NB I 29. fordulójától

Magyarország – A főszereplők esélylatolgatásai a hétközi bajnokikról.

Forrás:

Korábbi írásunkban már foglalkoztunk a „játéknap” talán két legfontosabb kérdésével. Az egyik arról szól, talál-e a küzdelméhez társakat Horváth Ferenc, a Videoton vezetőedzője, míg a másik azt firtatta, beáldozza-e a Loki a bajnokságot a Magyar Kupáért?

 

Ebben a cikkünkben a vezetőedzők, játékosok várakozásait gyűjtjük össze. Cikkünk folyamatosan frissül!

 

 

Ferencváros-Paks

 

Thomas Doll (FTC): - Elképesztő munka van a bajnoki cím megszerzésében, amit csak úgy érhettünk el, hogy mindenki a végső sikerért dolgozott. A lehető legszélesebb körben és mindenkinek szeretnék egy nagy köszönetet mondani. Arra vagyok a legbüszkébb, hogy milyen óriási fejlődésen ment át a csapat, azért pedig kifejezetten hálás vagyok, hogy a sikerig vezető úton a saját elképzeléseim szerint dolgozhattam. Viszont nem szabad hátradőlnünk, fontos feladatok állnak még előttünk.

 

Csertői Aurél (Paks): - A megszerzett bajnoki cím fényében egészen biztos, hogy feldobódott, és további sikerekre éhes Ferencváros fog páylára lépni ellenünk. De ettől a ténytől függetlenül is a Groupama Arénában mindig is a Fradi volt, és lesz a mérkőzés esélyese. Nekünk ahhoz, hogy eredményt érjünk el, a maximumot, vagy ha lehet, és van ilyen, akkor még többet kell kihozni magunkból. Jó mérkőzésben, és számunkra kedvező eredményben bizakodom.

 

 

Újpest-Honvéd

 

Nebojsa Vignjevics (Újpest): - Vereségünk ellenére rengeteg pozitívumot láttam a Vasas elleni játékban, remélem a jó dolgokat a Honvéd ellen meg tudjuk ismételni. Szerdai ellenfelünk nagyon jó formában van, tavasszal legyőzte a liga legerősebb csapatait, szóval biztos, hogy sokkal jobban kell koncentrálnunk, mint legutóbb. Még mindig csak két pontra vagyunk a második helytől, a sorsunk a saját kezünkben van. Ha a győzelmek útjára lépünk, akkor elérhetjük céljainkat.

 

Marco Rossi (Honvéd): - Most tényleg jó formában vagyunk, én is úgy gondolom, hogy minden csapatrész jól együtt dolgozik – nyilatkozta Marco Rossi vezetőedző. Keményen készülünk az Újpest ellen, bízom benne, hogy a győzelmi szériánk tovább növekszik. Az igazsághoz azért hozzátartozik, hogy néha szerencsénk is volt, például a Videoton elleni győztes gólunkat említhetem, amit a végén szereztünk. (M4 Sport)

 

 

 

Haladás-Vasas

 

Mészöly Géza (Haladás): - Nagyon motivált ellenféllel szemben lépünk pályára, akinek bizonyára az önbizalma is nőtt az Újpest legyőzésével, hiszen nagyon fontos három pontot szereztek a hétvégén. Számunkra kulcsfontosságú lesz, hogy folytassuk azt, amit elkezdtünk már a Puskás Akadémia ellen, ahol lehetett érezni, hogy a csapat lényegesen egységesebb, mint az előző két fordulóban. Csakis akkor van esélyünk, hogy folytassuk a hazai jó szereplésünket Sopronban, ha ez a szervezettség és csapategység meglesz a játékunkban. Érzésem szerint a legutóbbi találkozásunkhoz képest erősödött a Vasas, és a mostani győzelmük is ezt igazolja. Az angyalföldiek nagyon sokat változtak, és semmiképp sem mondható, hogy egy szétesőben lévő, kieső félben lévő csapat jellemzőit mutatják. Arra kell készülnünk, hogy egy nagyon motivált, és jó formában lévő együttes érkezik majd hozzánk Sopronba. (haladasfc.nyugat.hu)

 

Michael Oening (Vasas): - Azt biztosan mondhatom, hogy felszabadultabbak a játékosaim, és a következő találkozók során negatív forgatókönyvekre már nem gondolnak. Persze öröm a győzelem, de gyorsan le kell venni a rózsaszín szemüveget és teljes mértékben az előttünk álló feladatokra kell koncentrálnunk, hisz nehéz hét vár ránk. Elsősorban nem szabad alábecsülnünk a Haladást. Jó ballábas játékosaik vannak, ami veszélyt jelenthet. Továbbá javítaniuk kell, ami miatt nagy nyomás nehezedik rájuk. Ettől függetlenül reális esély kínálkozik egy jó szereplésre Sopronban. Az Újpesti elleni győzelmünk ehhez megfelelő lökést ad. A Haladás esetében is profi csapatról beszélünk, így tudniuk kell kezelni azt, hogy hol játsszák a hazai meccseiket, még ha természetesen jobb is a megszokott környezetben pályára lépni.

 

 

DVTK-Puskás Akadémia

 

 

Egervári Sándor (DVTK): - Elsősorban eredményes játékot várok a Puskás Akadémia ellen. Természetesen ezúttal is szeretnénk itthon tartani a három pontot. Maradt bennünk hiányérzet a néhány héttel korábban lejátszott felcsúti mérkőzés után. A Lipták Zolival szemben elkövetett szabálytalanságot nem fújta be a játékvezető, ami azért fájó különösen, mert a mérkőzésen mutatott teljesítményünk alapján legalább egy döntetlenre rászolgáltunk volna. Most itt a lehetőség, revánsot kell vennünk, ugyanakkor nem forró, hanem hideg fejjel és hatalmas szívvel kell játszanunk. (dvtk.eu)

 

Robert Jarni (Puskás Akadémia): - Szombaton a Haladás ellen az első fél órában sikeresen ráerőltettük az akaratunkat az ellenfélre, kontrolláltuk a mérkőzést, a terveink szerint alakultak a dolgok. Szerdán este 90 percen keresztül ehhez hasonló, gyors, tetszetős és élvezetes játékra lesz szükségünk ahhoz, hogy eredményesek legyünk. Több helyzetet kell kialakítanunk ahhoz, hogy egyet-egyet gólra váltsunk. Képesnek tartom a csapatomat a győzelem megszerzésére, tavasszal hazai környezetben egyszer már legyőztük a Diósgyőrt. A saját közönsége előtt rendkívül veszélyes Egervári Sándor csapata, masszív, kemény ellenfél, de többször játszottunk már idegenben felszabadultan és kezdeményezően. Most is ez kellene ahhoz, hogy pontokkal távozzunk Miskolcról. Jelenleg még nem látjuk tisztán a helyzetet, de elvileg mindenki játékra alkalmas állapotban lesz szerda estére.(puskasakademia.hu)

 

 

MTK Budapest-Békéscsaba 1912 Előre

 

Zoran Spisljak  (Békéscsaba): - Masszív csapat a fővárosiaké, nem téveszt meg bennünket ez a pozitív mérleg. Az MTK a mezőny egyik legmasszívabb csapata, még akkor is, ha az elmúlt hét végén botlottak. Persze az is tény, hogy az eddig lejátszott négy mérkőzés alatt sikerült őket alaposan feltérképeznünk, igencsak megismertük a stílusukat, fel tudunk készülni belőlük. A fő célunk az lesz ellenük szerdán, hogy ne kapjunk gólt. E tekintetben az őszivel ellentétben alaposan feljavultunk, tavasszal mindössze négyszer voltak eredményesek ellenfeleink velünk szemben. És persze ahhoz, hogy megvalósítsuk bennmaradási álmainkat, nekünk viszont gólt kell elérnünk. Ennek szellemében utazunk Dunaújvárosba. (1912elore.hu)

 

 

OTP Bank Liga, 29. forduló

Április 5., kedd

18.00: Videoton–DVSC (Tv: M4 Sport), Szabó Zsolt

Április 6., szerda

15.45: Újpest–Honvéd (Tv: M4 Sport), Kassai Viktor

18.00: Ferencváros–Paks, Pintér Csaba

19.00: DVTK–Puskás Akadémia, Németh Ádám

19.00: Haladás–Vasas, Solymosi Péter

19.00: MTK-Békéscsaba, Vad II István

Legfrissebb híreink