Ezt várják a főszereplők az NB I 27. fordulójától

A főszereplők esélylatolgatásai a hétvégi bajnokikról.

Forrás:

Előző cikkünkben már összefoglaltuk, milyen mérkőzések várnak még a dobogós helyekért harcoló csapatokra. Az aranyérmes ugye a Ferencváros lett. Most, a főszereplők esélylatolgatásai gyűjtöttük össze. Cikkünk folyamatosan frissül!

 

Videoton-Vasas

 

Horváth Ferenc (Videoton):– Örülök, hogy a Debrecen ellen egy fontos mérkőzésen ért véget a nyeretlenségi szériánk, most azon vagyunk, hogy győzelmi sorozatot építsünk a keddi siker után. Nyilván jót tett az öltözőnek a három pont és az, hogy felléptünk a negyedik helyre, az a célunk, hogy a mai forduló után már újra ott legyünk a dobogón is – persze ez nem csak rajtunk múlik. A Vasasnak éppúgy szüksége van minden egyes pontra, mint nekünk, hiszen a kiesés elkerüléséért vívott harc ugyanolyan nüanszokon múlik, mint a második és a harmadik hely sorsa. Az angyalföldiek el is értek néhány jó eredményt a közelmúltban, az Újpestet például izgalmas meccsen múlták felül a múlt héten, biztosan nagyon motiváltan érkeznek, de ezen a téren nekünk sincs problémánk. Ugyanúgy türelmesen kell járatnunk a labdát, mint kedden, ki kell használnunk a helyzeteinket és szurkolóink biztatása mellett a Pancho Arénában kell tartanunk a pontokat ma este is. (vidi.hu)

 

Michael Oening (Vasas): - Egy napunk volt arra, hogy a játékosok lerázzák magukról a vereség okozta csalódást. Ami fontos: arra kell összpontosítanunk, amit jól végeztünk el az előző meccsen, főleg annak első félidejében. Lényeges, hogy megfelelő játékrenddel álljunk fel, ugyanis egy jó játékerőt képviselő ellenfél következik. Először is elég motiváció, hogy Felcsúton játszunk és nem csak a szép stadion miatt. Másrészt egy hét alatt ez lesz a harmadik mérkőzésünk, szeretnénk természetesen itt is jól szerepelni. Annyi speciális mindenképpen volt a felkészülésünkben, hogy kicsit változtatnunk kellett a taktikán, aminek célja, hogy a lehető legjobb eredményt el tudjuk érni. Lesz keresnivalónk, még akkor is, ha a kiállítás miatt egy kicsit variálni kell. Szeretném, ha Christian Müller tudna játszani, de azért nem múlt el nyom nélkül az eset. Szombatra kiderül, hogy be tudom-e állítani. (vasasfc.hu)

 

 

Paks-DVSC

 

Csertői Aurél (Paks): - Két olyan csapat találkozik egymással, amelyek az előző fordulóban vereséget szenvedtek. Ebből adódik, hogy mindkét fél javítani szeretne, tehát nagy küzdelemre számítok. Szombati ellenfelünk egyébként egy kiváló csapat, jó játékosokkal rendelkezik, és jól is van összerakva. Nehéz dolgunk lesz ellenük, de hazai pályán nagy szükségünk van a győzelemre. Mindent elkövetünk majd annak érdekében, hogy itthon tartsuk mindhárom pontot. (paksifc.hu)

 

Kondás Elemér (DVSC): - A legutóbbi mérkőzésünkön, a Videoton ellen voltak hibák, amiket elkövettünk, például a gól előtt, hiszen a mélységi indítást több embernek le kellett volna koordinálni, és nem lett volna szabad, hogy az ellenfél eljusson a beadásig. A második félidőben tíz emberrel masszívak voltunk, a hazaiak nem igazán tudtak nagy helyzetet kialakítani, viszont ez ránk is igaz volt. A vége felé próbáltunk kockáztatni, eljutottunk a Videoton kapuja elé, de nem olyan megoldásokat választottunk, amit kellett volna – beszélt Kondás Elemér vezetőedző a legutóbbi bajnokiról, majd rátért a Paks elleni összecsapásra. - Eddig is nagyon fontos volt minden pont, ezúttal is így lesz. Pakson sosem könnyű játszani, de törekednünk kell a sikerre. Sorra játsszuk a meccseket, viszont ez a többi csapatról is elmondható. Nekünk talán annyiból rosszabb, hogy sokat kell utazni, ami fárasztó lehet, de ezt is meg kell oldanunk, mert mindenképpen meg akarjuk nyerni a találkozót. (dvsc.hu)

 

Újpest-Puskás Akadémia

 

 

Balogh Balázs (Újpest): - Nehéz mérkőzésre számítok, mert jól védekeznek, és a támadásiak is nagyon veszélyesek. Ugyanakkor a kiesés elkerülése miatt számukra csak a győzelem az elfogadható eredmény, így nem tömörülhetnek be hátul, ami kedvezhet a gyors szélsőinknek és csatárainknak. Ha sikerül az elején vezetést szereznünk, akkor kényszerhelyzetbe hozhatjuk őket, így a kitámadásaik után szabad utat kapnának a kontráink. (ujpestfc.hu)

 

Robert Jarni (Puskás Akadémia): - A vereség ellenére a tavaszi szezon talán legjobb játékát produkálta a csapat Miskolcon. Megmutattuk a diósgyőri közönségnek, hogyan lehet szép focit játszani és sok helyzetet kialakítani. Sajnos ezekből csak egyet sikerült értékesítenünk, így végül pont nélkül maradtunk. A futballt továbbra sem szépségre játsszák, gólokban és pontokban mérik az eredményességet. A csütörtök a regenerálódásról szólt, a játékosok fizikailag és pszichésen is komolyan meg vannak terhelve. Nincs sok időnk rendezni a sorokat, mégis szombatig fel kell frissülnünk. Tisztában vagyunk vele, hogy egy újabb sorsdöntő összecsapás vár ránk szombaton. Elmondtuk a fiúknak, hogy egy sportember nagyságát és méltóságát az jellemzi, hogy a sorozatos kudarc ellenére sem adja fel, újból és újból megpróbálja, megy előre és törekszik a sikerre.  Ez az egyetlen út számunkra, ha minden játékos így gondolkodik, akkor el fogjuk érni a célunkat. Többször hangsúlyoztuk már, hogy az Újpest a legjobb magyar csapatok közé tartozik. Tudják minden pillanatban, hogy mi a dolgunk, mit akarnak játszani. Egy kemény és harcos összecsapásra számítunk. Azt, hogy ki nyer, előre lehetetlen megjósolni, egy biztos, mi mindent meg fogunk tenni a siker érdekében. (puskasakademaifc.hu)

 

 

MTK-Diósgyőr

 

Egervári Sándor (Diósgyőr): - Egervári Sándor: - A minimális célunk az egy pont, de képesnek tartom a csapatot a bravúrra. Ha egy idegenbeli győzelemmel tudnánk hazajönni, az óriási lökést adna nekünk az utolsó két hétre. A legutóbbi mérkőzésünkön az ötödik sárga lapját is begyűjtötte Tamás Márk és Barczi Dávid, így rájuk biztosan nem számíthatok. Lipták Zoltán nyaksérülést szenvedett a Puskás Akadémia ellen, az ő játéka egyelőre bizonytalan. (dvtk.eu)

 

 

Haladás-Békéscsaba

 

Mészöly Géza (Haladás): - A szerdai győzelem a hétköznapjainkra is jótékony hatással volt, de tudjuk, hogy koncentrálnunk kell tovább. A mérkőzés után lehetett örülni, meg még picit csütörtökön is, de a jó hangulat mellett hihetetlenül fontos lesz, hogy nagyon összpontosítva és a maximumra törekedve játsszunk a Békéscsaba ellen is, hiszen így tudunk ismét sikert elérni. A Vasas ellen az első félidővel kevésbé voltam elégedett, de a második játékrészre feljavult a játékunk, és nagyon szép két gólt tudtunk szerezni. A Békéscsaba biztosan mindent el fog követni, hogy győztesen hagyja el a pályát. Ehhez vannak is olyan játékosai, akik meccseket tudnak eldönteni, ezt igazolták is az elmúlt hetekben, bár az MTK ellen legutóbb vereséget szenvedtek. Megvan a békéscsabaiakban az a tartás, amivel megpróbálnak nehéz perceket okozni számunkra. Tanulság az őszi mérkőzés is, úgyhogy nagyon oda kell figyelni, de úgy érzem, hogy optimálisan fel tudtunk készülni. Bízom benne, hogy jó játékot és jó eredményt produkálunk szombaton. (haladasfc.nyugat.hu)

 

Zoran Szpisljak (Békéscsaba):– Az a jó a labdarúgásban, hogy egyik mérkőzést gyorsan követi a másik, így nem maradt sok időnk rágódni a szerdai vereségen, igyekeztünk magunkat minél hamarabb túltenni rajta. Dunaújvárosból nem Békéscsaba, hanem a szombati helyszín, Sopron felé vettük az irányt, a csütörtöki és a pénteki tréningeket is már ott tartottuk meg. Az NB I-es csapatoknak már kevés gyenge pontjuk van, de természetesen igyekszünk majd megkeresni, hol sebezhetők a szombathelyiek. A fő célunk az, hogy elkerüljük a bekapott gólt, és ha lesz rá lehetőségünk, mi találjunk be. (beol.hu)

 

OTP Bank Liga, 27. forduló

Szombat:

18.00: Újpest FC–Puskás Akadémia FC, Erdős József

18.00: Videoton FC–Vasas FC, Farkas Ádám

18.00: Swietelsky–Haladás-Békéscsaba 1912 Előre, Karakó Ferenc

18.00: MTK Budapest–Diósgyőri VTK, Berke Balázs

20.45: Paksi FC–DVSC-TEVA, Németh Ádám

Vasárnap:

19.00: Ferencvárosi TC–Budapest Honvéd, Andó-Szabó Sándor

 

 

Legfrissebb híreink