Ezt tanácsolja az NB I-be tartó olaszoknak Lanzafame

Marco Rossival ápolt kapcsolatáról is mesélt.

Forrás: honvedfc.hu

Exkluzív interjút készített Davide Lanzafaméval a getfootballnewitaly.com, amiben a játékos a magyarországi pályafutása mellett, a legszebb Serie A-s emlékeiről is mesélt.

Lanzafame magát egy forrófejű csatárnak tartja, karrierjét a Juventusban kezdte, majd a 2013 fogadási botrány majdnem félbeszakította a karrierjét. Magyarországon újra fel tudta építeni magát, ahol előbb a Honvéddal, majd a Ferencvárossal is meg tudta nyerni a bajnoki címet. A 2016-17-os szezon remekül sikerült a támadónak, amikor a Honvéd az utolsó meccsen nyerte meg a bajnokságot. Abban a szezonban klubikonná vált és az NB I elmúlt évtizedének az egyik legfontosabb játékosa lett.

A bajnokságot egy új tulajdonossal kezdték, ami természetesen hozott némi változásokat magával. Ezért is fordulhatott elő a játékos szerint, hogy gyengébben kezdték a szezont, továbbá hátráltatták őket sérülések is, valamint az új érkezőket is be kellett építeni a csapatba. Visszatérésével a csapatnak is jobban ment, egészen egy hónappal ezelőttig, amikor megint hullámvölgybe kerültek.

Két olasz edzővel is együtt dolgozhatott Magyarországon, Marco Rossival és Giuseppe Sanninoval. Két különböző karakterű edzőnek tartja őket, de mind a ketten magas minőséget képviselnek. Rossira apafiguraként tekint a sport szempontjából, mert ő hozta vissza a Honvédhoz.

Amikor először idejött, akkor kalandként tekintett a magyar bajnokságra. Egy olasz számára nem könnyű külföldi élet, de az első pillanattól kezdve tetszett neki Budapest és Magyarország. Amikor másodjára került a Honvédhoz, már érezhető volt számára a fejlődés, amin az egész magyar futball keresztülment. A stadionok mellett, Lanzafame szerint a csapatok minősége is sokat javult.

Három fontos momentumot emelt ki a karrierjéből. Az első, amikor a Parma színeiben meglőtte az első Serie A-s gólját a Chievo ellen. A második, amikor a családja és a felesége előtt 2 gólt lőtt a Juventusnak, szintén a Parma játékosaként, majd 3-2-re nyertek. A harmadik a Honvéddal szerzett bajnoki cím. Szerinte a Honvéd akkoriban csak a 3. vagy a 4. legjobb csapat volt Magyarországon és szerinte csoda, hogy meg tudták előzni a Fradit, a Vidit és a Vasast.

Lanzafame szerint folyamatos fejlődésen megy keresztül az NB I, ami a következő években is folytatódni fog. Az NB I-be tartó olasz focistáknak az tanácsolja, ha nem égnek a bizonyítási vágytól vagy az gondolja valaki, hogy könnyű az NB I, azt 1-2 hónapon belül ki fogják dobni. Ha intelligens az ember, keményen dolgozik és tehetséges, akkor sokáig itt maradhat.

Még nem tudja, hogy edzősködne-e Magyarországon, mert még 5-6 év múltán is hiányzik neki Olaszország. Ha megfelelő lehetőséget kap, akkor természetesen marad, de akár más országba is hajlandó elmenni. 

Legfrissebb híreink