Ezt kívánjuk és ígérjük a magyar labdarúgásnak 2017-re!

Magyarország – Alapító- és örökös főszerkesztőnk szellemiségét ápoljuk tovább!

Forrás:

Bár voltak angol meccsek, van még a Liverpool-Manchester City is, ezekről a mérkőzésekről legfeljebb már csak holnap számolunk be. Más lenne a történet, ha bármelyik magyar csapatról vagy csapatokról lenne szó…

 

Az sem biztos, hogy holnap visszajövünk, mert nagyjából 1 éve, hogy egy pillanatra se álltunk meg. A csapatunk fiatal tagjaival már nem lehet bírni, hívják őket a haverok, várják őket a barátnők, míg a rutinosabbak pontosan tudják, az igazi buli minden évben január első napjának az éjszakáján van Budapest szívében.

 

Milyen volt 2016?

 

Mátyás király óta végre először élhettük át igazán, amikor minden magyarnak (származástól, vallástól, bőrszíntől és földrajzi elhelyezkedéstől függetlenül) végre újra együtt és „egy irányba” dobbant szíve. Mindenki tudja, hogy a magyar válogatott csodálatos Eb-szerepléséről írok, de nemcsak a pályán, hanem a lelátókon és az utcákon is mi voltunk a legjobbak. Izland ellen benn a stadionban volt egy kis rumli, de a kőkemény táborok közül a magyar volt a legjobb Franciaországban.

 

A zrikák mentek, de senkit nem bántottak a fiaink, és ami a legfontosabb: sem a ruszkik, sem az angolok, sem a helyi arab bandák nem mertek fenyegetőleg közelíteni a magyar sereghez, mert mindenki érezte és tudta, hogy újra összefogtunk. Pályán és azon kívül egyaránt. És mindenki rommá szurkoltunk!

 

És ez egészen addig tartott, ameddig el nem kezdődött újra a mi kis imádnivaló bajnokságunk.

 

 

Nem, nem, és csak azért sem hallgattak az itthoni döntnökök (egy-két kivételtől eltekintve) arra a Dárdai Pálra, akinek a lábai előtt hever a magyarnál jóval magasabban jegyzet német futballkultúra. Persze vannak olyanok, akik szentül hiszik, mi fociban és annak az irányításában is sokkal jobban vagyunk a Merkeléknél, csak hát ők nyerik a vb-ket meg Eb-ket, meg BL-győztes csapatuk van és minden egyes meccsüket tömött lelátók előtt rendezik.

 

De mi inkább nem engedtük be a fociláz kellős közepén a szurkolókat ingyen vagy olcsóbban a magyar bajnokikra, nehogy már nálunk is tele legyenek a stadionok. Új réteg nem fog meccsre járni, mert tévén nézi a „ronaldomessit” vagy inkább a két említett egyikének képzelve magát játssza valamelyik virtuális valóságban a focit, vagy elrepül hozzájuk. A labdarúgás közben továbbra is a nép sportja marad, mert elég egy labda és bárhol lehet játszani. Míg azok, akiket becsábítanának, olyan sportokat szeretnek, amihez rengeteg pénz, felszerelés és egyebek kellenek.

 

A kupacsapataink botrányos, arcpirító szerepléseinek semmilyen fontos, időtálló következményei nem lettek, mint ahogyan azért sem tette fel a kezét senki, hogy már a serdülő játékosok sem szeretnek magyar meccsekre kijárni.

 

Mint ahogyan azt sem értjük, miért kell bántani azokat, akik a vénaszkenner ellenére bejárnak a Ferencváros meccseire, hiszen mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy elfogadja-e az új rendelkezéseket vagy sem. Azt sem értjük, miért kell a klubokat megkárosítani azzal, hogy nem az egyesületek mezeinek és egyéb dolgainak a megvásárlására buzdítjuk a többieket, hanem a saját cuccok megvételeire beszéljük rá őket.

 

Azt sem értjük, hogy a világon egyedüliként miért csak a magyar szurkolóknak kell egy napot arra várniuk, hogy az internet korszakában megnézhessék a gólösszefoglalót, amikor kábé Koszovóban, de lehet, hogy még Szíriában is fenn vannak a neten a gólok a megtörténtük után pár perccel…

 

Mindenesetre így imádjuk a magyar focit, viszont szeretnénk, ha a pályán és azon kívül is jobb lenne, bárki, bármit mond. Továbbra is mosolygunk majd azon, ha azt halljuk vagy olvassuk, hogy megvett minket a miniszterelnök vagy a jobbikos fradisták, mint ahogyan akkor is lazán továbblépünk, ha éppen hazaárulók leszünk.

 

Mert ha nem lehet minket beazonosítani, akkor csináljuk jól.

 

Az nb1.hu 2017-ben is igyekszik majd beszámolni a magyar labdarúgás minden rezdüléséről. Mindig, mindenkinek feltesszük a hozzánk eljuttatott közleményét, és nem azért, mert eladjuk magunkat, hanem azért, mert MINDENKINEK SEGÍTENI SZERETNÉNK!

 

Ugyanúgy, mint 1999 óta mindig.

 

 

Mert erre tanított meg minket alapító és örökös főszerkesztőnk, a már életében hallhatatlanná vált Imre Mátyás, akinek a konkrét magyar labdarúgás előre köszönt, egy olyan tökéletes sportújságírónak, akinek mindenhol, minden megengedett volt és még a legkeményebb huligánok is tisztelték.

 

Matyi: még mindig nagyon hiányzol és nyugodj továbbra is békében!

 

Mindenki másnak tiszta szívből és őszintén kívánunk minden jót 2017-re, és azt szeretnék, ha az előbb említett összefogás nem csak a válogatott mérkőzéseken valósulna meg.

 

Mert csak ezzel szeretnénk foglalkozni!

 

Mindörökké magyar foci!

 

 

Legfrissebb híreink