Ezért védekezőbb felfogású a Fradi – interjú a vezérigazgatóval

1.8 millió fradista nevében.

Forrás:

Mint jeleztük, ma újabb akciót tartott a társadalmi felelősségvállalás jegyében a Ferencváros. Az esemény után Orosz Pállal, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatójával beszélgettünk, aki azt is elmondta, miért alkalmazza a védekezőbb felfogást Szerhij Rebrov vezetőedző.
 
Nem az első ilyen jellegű esemény, melyen találkozunk.
A Ferencvárosnál hagyománya van a társadalmi felelősségvállalásnak. Volt olyan évünk, amikor minden hónapban tartottunk hasonló rendezvényt. Az Ökumenikus Segélyszervezettel például öt évvel ezelőtt kötöttünk stratégiai megállapodást. Felelősség, hogy nagyon sok szurkolónk van. A legutóbbi felmérések szerint Magyarországon 1.8 millió ember szimpatizál a Ferencvárossal. Azért ez a lakosság tizennyolc százaléka. Fontos a példamutatás, pláne akkor, ha ilyen partnereink vannak.
 
Mennyivel másabb egy ilyen meccset megszervezni és megrendezni, mint egy hazai bajnokit?
Teljesen más. De nem az a fontos, hogy mi mennyit és hogyan dolgozunk vele, hanem az, hogy látni, hogy akik itt vannak rászorulók, mennyire jól érzik magukat attól, hogy híres sportolók szolgálják fel nekik az ételeket. Nem csak az ételről, hanem az élményről is szól a történet. és talán a legfontosabb, hogy felhvjuk a figyelmet arra, hogy mennyire fontos a rászorultak segítése.
 

Oda van a hússütésért - interjú a Ferencváros válogatottjával - NB1.hu

Interjú Leandróval

Nem csak focisták vannak itt.
A Ferencvárosnál nincs széthúzás komoly összetartás van a szakosztályok között, mindenki örömmel jött el a rendezvényre. Szedtünk már szemetet is együtt, az ilyen alkalmakra meg nem kell vadásznunk a sportolókat, mert gyakorlatilag önként vesznek részt rajta. Ez kiemelt öröm számunkra. Kötelességünknek érezzük, hogy segítő kezet nyújtsunk a rászorulóknak. Az FTC kiemelten kezeli évek óta a társadalmi felelősségvállalás ügyét. Törekvéseinket a Magyar Olimpiai Bizottság az elmúlt években kétszer is Fair Play-díjjal ismerte el. Ma egy ilyen akcióval igyekeztünk felhívni a figyelmet az elesettek támogatására. De lesznek még további akcióink is.
 
Gondolom, szombaton a Diósgyőr ellen is sok Fradi-akciót szeretne...
Kezünkben van a sorsunk. Hat pont előnyünk van. Szezon előtt aláírtam volna, ha az utolsó szakaszra ekkora előnnyel kanyarodunk rá. Kezd a csapat jól összeállni. Természetesen még mindig türelemre és időre van szükség, mire a befektetett munka megtérül. Egyik napról a másikra nem megy, ezt mindenkinek meg kell értenie. A Puskás Akadémia ellen már úgy játszottunk, ahogy azt a legtöbben elvárják. De tudomásul kell venni, hogy Szerhij Rebrov vezetőedző más rendszerben játszatja a csapatot, mert sokkal nagyobb hangsúlyt fektet a védekezésre. Nem titok, hogy ezzel is a nemzetközi megmérettetésekre készülünk, a célunk mert nyílt sisakos játékkal nem biztos, hogy fel tudjuk majd venni a versenyt az ellenfeleinkkel a nemzetközi kupasorozatokban.
 
Ez viszont nem tetszik mindenkinek egyből.
Azt kérjük a szurkolóktól, hogy a mérkőzések alatt végig bíztassák a csapatot. Szükségünk van a támogatásukra. Amikor lefújták a mérkőzést, akkor mondjanak véleményt. Nem egy pontozásos sportág a labdarúgás, az eredmény mondja meg a végén, hogy sikeresek voltunk-e.
 

Legfrissebb híreink