Ezért üzent Szakály a szurkolóknak - Interjú

Budapest – Olyan eredményt érnének el, amire mindenki felkapja a fejét.

Forrás:

Szakály Péter szerezte az élvonalba egy év után visszatérő Puskás Akadémia első gólját a Ferencváros ellen az OTP Bank Liga 1. fordulójának 1-1-re végződő Üllői úti mérkőzésén. A gólszerző nemcsak a mérkőzésről, hanem az őt provokáló szurkolókról és a lecseréléséről is beszélt az nb1.hu-nak.

 

Elégedettek lehetnek az egy megszerzett ponttal?

A meccs előtt lehet, hogy azt mondtam volna, hogy az egy pont is jó eredmény lenne, mégis, az összképet tekintve van bennem egy kis hiányérzet. Azt sem szabad elfelejteni, hogy a Ferencváros rendkívül intenzív mérkőzést játszott csütörtökökön, ami valószínűleg sokat kivett a csapatból. Talán ennek is köszönhető, hogy nem tudtak olyan nyomást helyezni ránk, amilyet hazai pályán szoktak az ellenfelekre, ettől függetlenül azt mondom, nem vagyunk elégedetlenek.

 

Repkedtek a sárga lapok… Belülről is olyan feszült hangulatú volt a mérkőzés, amilyennek kívülről tűnt?

Igen, azért ha a Fradi-pályán az ember eredményt akar elérni, agresszíven, keményen kell játszani. Voltak olyan ütközések, amelyek tényleg sárgát értek, de szerintem kicsit a játékvezetői felfogáson is múlott ez, hiszen voltak olyan test-test elleni párharcok, melyek nem feltétlenül voltak sárgásak. Férfias küzdelmet vívtunk, nem volt durva a mérkőzés, ilyen szempontból soha rosszabbat.

 

Remek passz után szerezte csapata első élvonalbeli gólját, de mi történt a gól után?

Nem tudom, talán egy picit elhittük, hogy minden jó, majd a Ferencváros ránk erőltette az akaratát. Persze, ilyenkor az előzetes taktika is borul annak, aki hátrányból kerül, sikerült nekik pontrúgásokat kiharcolni, az egyik ilyenből pedig egyenlíteni tudtak. Utána jól lereagáltuk a helyzetet, a második félidőben is stabilak voltunk. Nálunk is nagy átalakulás ment végbe, tehát lesz ez még jobb is az elkövetkezendő mérkőzéseken.

 

A sárga lap előzményére gondoltam, hiszen a gólját követően „üzent” a szurkolóknak.

Az első perctől kezdődően „kóstolgattak” a szurkolók, ezért úgy gondoltam, egy egyezményes jellel vonom kérdőre őket. A játékvezető ezt nem díjazta, így a jövőben megpróbálom mellőzni az ilyen reakciót.

 

Ön kért cserét az első félidő hajrájában vagy Pintér Attila döntött úgy, hogy lehozza?

Éreztem már az elején, hogy az Achillesem rakoncátlankodik, nem volt teljesen egészséges a héten sem. Egy szöglet utáni dulakodásnál aláfordult, éreztem, hogy elönti a fájdalom, nem tudtam volna játszani a félidőig, ezért cserét kértem. Sajnálom, remélem, hogy a héten helyrejön annyira, hogy a hétvégén pályára tudjak lépni.

 

Mit gondol, hosszú távon mire lehet képes az élvonalban a Puskás?

Amikor ideigazoltam, azt mondtam, hogy akár az élvonalban is komolyabb céljaink lehetnek, most is tartom ezt a véleményt. Jól erősítettünk a nyáron, de természetesen majd az elkövetkezendő pár forduló megmutatja, hova is helyezhetjük el magunkat az NB I-ben. Én személy szerint meglepetést szeretnék a csapat részéről, s egy olyan helyezést, amire mindenki felkapja a fejét. 

 

Élő közvetítés az átigazolási piac minden fejleményéről - NB1.hu

Átigazolási hírek

Legfrissebb híreink