Ezért tarolta le az internetet az újpesti ultrák videoklipje

Magyarország – Fradisták és diósgyőriek is elismerően szóltak a szerzeményről.

Forrás:

És akkor szerda este felrobbant az internet.

 

Mert futótűzként robogott végig a közösségi médiában az nb1.hu által is azonnal publikált videoklip, amelyet Újpest-szurkolók készítettek. Igen, a „Turan Khan - Újpest fanatics” című műről van szó, amelyet eddig már közel 80 ezren láttak.

 

A szerzemény sikerének több oka van, azt próbáltuk kideríteni, melyik jellemvonásai jönnek be a legjobban a drukkereknek.

 

A zene magával rangadó, dallamos, mégis erőtől duzzadó és férfias, és ezt még azoknak is el kell ismerniük, akikhez egyáltalán nem áll közel a rap, a hiphop és a hasonló stílusok. A szöveg arról szól, amit a futballszurkoló érez és gondol. A klub hagyományai és nagyságai előtt tisztelgés, kortárs elemekkel fűszerezve. De szól az egyesület és a kerület iránt érzett soha el nem múló szenvedélyről, a szurkolók egymás közötti bizalmáról és megbonthatatlan barátságáról. Az állandó rivalizálásról és a hatalommal szembeni ellenállásról. A dal egyébként nem csak az Újpest-fanatikusoknak tetszik, mégpedig azért, mert más drukkerek is azonnal a saját képükre tudják formálni a szövegét és a képi megjelenítését is.

 

Miközben az ember hallgatja és nézi a klipet, ugyanazokkal a gondolatokkal, érzésekkel találkozik, mintha a saját csapatáról, kerületéről, városrészéről, településéről lenne szó. Ahogy a gárda tagjai bemutatják Újpestet, felsorolják és megmutatják a számukra legfontosabb épületeket, negyedeket és kocsmákat, mindenki el tudja képzelni, hogy a szöveg és a képi világ az ő kedvenc csapatáról és a klubjának telephelyül szolgáló városról/városrészről is szólhatna akár.

 

Megfogalmazásra kerülnek a vágyak az álmok is, amelyeket, ha elér a klub, az mindennél nagyobb boldogságot okoz azoknak a drukkereknek, akik, ha kell, képesek lennének azonnal meghalni imádott egyesületükért.

 

Csak az nb1.hu Facebook-oldalán 58-an osztották meg azt a bejegyzésünket, amely a honlapon megtalálható hírre navigálta, nem csak az Újpest-drukkereket.

 

Íme, néhány hozzászólás a poszthoz.

 

„Respect nekik Fradistaként is, félre kell tenni az ellentéteket, most van közös ellenség!”

 

„Nem szeretem az UTE-t de ez tényleg fasza!”

 

„Fradistaként is azt kell hogy mondjam ez bizony jó lett...”

 

„Mint focit szerető ember mondom hiába az új stadion amíg ezek az Emberek nincsenek bennt és nem teremtenek hangulatot”

 

„Kár hogy lila zene..”

 

Az Újpest-Ferencváros kupadöntő összes híre a linkre kattintva olvasható

 

 

Legfrissebb híreink