Ezért olyan bitangul kemények az izraeli ultrák

Izrael – Budapesthez is köthetőek a tudásuk gyökerei.

Forrás:

„Lenne velük bőven melónk, ha jöhetnének Kispestre. Bitang kemények ám. De tudod, miért? A Krav maga miatt. Mindegyiknek a kisujjában van. És még fanatikusok is. Ugyanolyanok, mint a görögök, a törökök vagy bárki más a Balkánon. És azt a képet láttad, amikor a csávó, ment benn Izraelben a pályán és ott volt a machete a kezében? Ilyenek jönnek Pestre a Vasashoz és közéjük megy majd el nyolcvan kispesti.”

 

A fentieket egy olyan biztonsági őr mesélte szombaton, akit azért alapból nem nagyon féltenék sok mindenkitől. Ráadásul, a fanok között, lakótelepen nőtt föl, sok nagy meccset megélt már a lelátót a pályától elválasztó kerítés mindkét oldalán.

 

Ő is, mint mindenki a magyar szurkolói szubkultúrában, lázban ég. Nem napok, hanem azóta, amióta kisorsolták a BL és az EL párosításait.  Honvéd-Beér Sava, Vasas-Beitar Jeruzsálem! Nem rossz! Sőt…

 

Bekövették az izraeli ultrák az nb1.hu-t - NB1.hu

Bekövették az izraeli ultrák az nb1.hu-t

A zsidókat

 

Az izraeli ultrák, akárcsak a világon mindenhol a társaik, szenvedélyesek, a csapatukért, annak hagyományaiért, lobogójáért, címeréért és a többiekért bármire képesek, arról nem beszélve, hogy mindig pokoli hangulatot teremtenek. De nem csak emiatt lenne végzetes hiba lenézni őket.

 

A Krav maga erejével (nemcsak fizikálisan, de mentálisan is csodákra képes) és az Izraeli Védelmi Erők (IDF) képességeivel, lehetőségeivel mindenki tisztában van a szurkolók közül a világon, és azzal is, hogy Izraelben gyakorlatilag majdnem mindenkinek kötelező a katonai szolgálat.

 

Fanatizmus, megfelelő fizikai- és mentális felkészültség, összefogás és bajtársiasság – ez az izraeli ultrák titka is.

 

Krav maga és a hadsereg

A Krav maga (héberül: קרב מגע „közelharc”) egy gyakorlati tapasztalatokra épített taktikai és önvédelmi rendszer. Elsődleges célja, hogy felkészítse az embert az erőszakos helyzetek felismerésére és azok nagyon gyors, megfelelő kezelésére. A Krav maga a több ellenfél elleni küzdelemre, késes, botos, lő- és más fegyveres támadások elleni védekezésre, valamint a pusztakezes harcra készíti fel a tanulókat.

 

Nincsenek benne a tradicionális stílusokra jellemző, szigorúan kötött mozgásformák és formagyakorlatok. A tanulónak nem egy hierarchikus rendszerben kell egyre magasabb fokozatot elérni, hanem egy gondolkodásra serkentő fizikai és mentális tréningen vesz részt, ahol ő van a középpontban, ahol minden róla szól.

 

A budapesti születésű Lichtenfeld Imre (héberül: Imi Sde-Or), a Krav maga létrehozója, húsz éven keresztül a testnevelés és a közelharc-oktatatás főnöke volt az Izraeli Védelmi Erőknél. Célja egy olyan univerzális rendszer létrehozása volt a fegyveres erők számára, amely kortól, nemtől és testalkattól függetlenül bárki által elsajátítható a lehető legrövidebb időn belül. Nyugdíjba vonulása után megkezdte a Krav maga tanítását a civil szférában is.

 

Izraelben szinte mindenki köteles a hadseregben szolgálni 18 év felett, még a nőknek is. Férfiaknak három évig, nőknek két év. Emellett 42 éves korig évente be kell járni szolgálatra.

 

Mivel a magyar srácok is kiemelkedően felkészültnek számítanak, ezért csak remélni tudjuk, az előttünk álló két meccsen Budapesten és Izraelben is az lesz, mint ami lenni szokott a felek között: sör, zene, csajozás…

Legfrissebb híreink