Ezért nyűgös a magyar válogatott játékos

Húsvéti hagyományról is beszélt.

Forrás: MLSZ/Facebook

Szlovákiában is szünetel a fociélet a koronavírus miatt. A Dunaszerdahely magyar válogatott játékosa, Vida Máté elmondta, egyre nehezebben viseli a kényszerszünetet. Vida szerint a mostani időszak egyik pozitívuma, hogy több időt tölthet a családjával. A középpályás arra is rávilágított, hogy nehéz lesz visszarázódniuk a futballistáknak.

 

"Napról napra nyűgösebb vagyok, úgyhogy egyre nehezebben viselem a karantént, bár azért van pozitív része is – többet együtt tudunk lenni a családtagjainkkal. De nyilván nagyon hiányzik már a foci.

 

A szabályokat én is betartom, és a lakhelyemet nem nagyon hagyom el. Maximum eljárok a Vadkerti tóhoz, amelyet rendszeresen körbefutok. Odahaza a kertben vagy a szobában szoktam erősíteni és dinamikusabb lábgyakorlatokat végezni. Valamilyen szinten tehát naponta edzésben tartom magam, de sajnos ez közelébe sincs a csapatedzésnek. Úgyhogy nem lesz egyszerű majd a visszarázódás" - nyilatkozta Vida Máté a Dunaszerdahely hivatalos weboldalának.

Vida a húsvéti szokásairól is beszélt. Manapság már csak a család női tagjait szokta meglocsolni. Emellett egy családi hagyományra is fény derült.

"Régebben körbe mentünk a barátokkal a városban, de az utóbbi években már csak a családot szoktuk meglocsolni. Nálunk hagyomány a tojáskeresés, nagymamámnál vagy otthon szoktunk átfésülni a házat és az udvart. A húsvét egy szép ünnep, leginkább a gyerekek számára, tojásfestés vagy éppen a gyűjtés szempontjából. Az ismert körülmények miatt idén minden más, mi is fokozottan vigyázunk, és otthon maradunk" - árulta el Vida.

A 24 esztendős Vida Máté eddig hatszor szerepelt a magyar válogatottban. A dunaszerdahelyi együttest 2018 óta erősíti. 

Legfrissebb híreink