Ezért nem lehet magyar állampolgár a ZTE játékosa

Összehasonlította felvidéki helyzetet a magyarországival.

Forrás: ztefc.hu

A koronavírus-járvány alaposan felborította a futball menetrendjét, április 11-én Diósgyőrben lépett volna pályára a ZTE, viszont már a negyedik hétvége telik el meccs nélkül. Az összes zalaegerszegi játékoshoz hasonlóan, Szépe János is otthon edz, azonban nem Magyarországon. Szépe felvidéki magyar, de Szlovákiában nincs lehetőség kettős állampolgárságra, így csak szlovák állampolgár. Ezért térhetett vissza Felvidékre, ahol jelenleg hatósági karanténban van, így nyilatkozott a ztefc.hu-nak:

 

,,Jelenleg Szlovákiában, Nádszegen vagyok 14 napos hatósági karanténban. A törvény szerint miután belépek az ország területére, két hétig nem hagyhatom el a házat, de szerencsére teljesen egészséges vagyok. Így elég egyhangúak a napjaim, természetesen az erőnléti edzőtől kapott feladatokat napról napra elvégzem. Családi házunk van nagy kerttel, az udvarra kimehetek, ahol a kutyámmal játszok nagyokat."

 

Nádszeg kb. 3800 lakosú település 15 kilométerre Dunaszerdahelytől. A közeli erdők és füves területek ideális készülési lehetőséget biztosítanának, ha nem lenne a kötelező karantén. Szépe szerint a közvetlen lakókörnyezetében betartják az előírásokat:

,,Követem a magyar és a szlovák híreket egyaránt. A szlovák intézkedések szigorúbbak, úgy látom, itt jobban megállt az élet, mint Magyarországon. Kijárási korlátozás van érvényben Szlovákiában is, és bár kevesebb a regisztrált fertőzött, kötelező a maszk viselése. A labdarúgással kapcsolatban a bizonytalanság viszont itt is ugyanolyan nagy, mint Magyarországon."

 

DVTK-ZTE: nosztalgia - NB1.hu

 

 

Annak ellenére, hogy nem rendelkezik magyar állampolgársággal, visszatérhetne Zalaegerszegre, mivel van magyarországi lakcíme. A Debrecen elleni meccsen megsérült Szépe, állapotáról ezt mondta el:

,,Egy hétig Zalaegerszegen jártam kezelésre, majd egy hétig csak futhattam, de most már ugyanazokat a feladatokat végzem, mint a többiek. Bár a kényszerpihenő a felépülésemre jó volt, nagy kár, hogy pont most szakadt félbe az idény, hiszen a csapat jó formába lendült, és én is beverekedtem magam a kezdőbe."

Nagyon várja már a folytatást, a bajnokság befejezéséről ezt mondta el:

,,Hiányzik a mozgás, a megszokott életem, nagyon szeretnék újra a pályán lenni, de persze ki kell várni, hogy alakul a járványügyi helyzet. Azért szeretném, ha befejeződne a bajnokság, hogy a pályán tudjuk bebizonyítani, hogy igenis bent tudunk maradni és a ZTE-nek az NB I-ben van a helye."

Legfrissebb híreink