Ezért menesztette a Debrecen Pontest

Debrecen - Róka Géza szerint nem várhattak tovább.

Forrás:

A mai nap menesztette a Debrecen a portugál Leonel Pontest, aki 2016 augusztusában érkezett a Lokihoz. Irányítása alatt a DVSC a kiesés szélére sodródott, és ha az utolsó fordulóban az MTK legyőzi a Paksot, illetve a DVSC is kikap a Diósgyőrtől, akkor a Debrecen kiesik az NB I-ből.

 

Róka Géza, a DVSC Futballszervező Zrt. cégvezetője a dehir.hu-nak nyilatkozott a portugál tréner távozásával kapcsolatban. Mint mondta, a szombati mérkőzés képe és elsősorban a eredmény után egyértelművé vált, hogy váltani kell a hétvégi életbevágóan fontos mérkőzés előtt.

 

Vége Pontes debreceni karrierjének - HIVATALOS - NB1.hu

Közös megegyezéssel döntöttek így a felek

 

- Bizonyára fölmerült sokakban, hogy miért nem korábban hoztuk meg ezt a döntést, de ha minden körülményt mérlegre teszünk, az összes jogi és sportbeli kritériumot mérlegeljük, akkor elmondható, most jött el a pillanat, amikor nem lehetett már tovább várni. Herczeg András neve márka a debreceni futballban, ismeri a csapatot, a játékosokat, őt is ismeri mindenki, nagy a bizalom a személyét és a szakmai tudását illetően, nála jobb választás nincs nyilatkozta Róka Géza.

A folytatással kapcsolatban a cégvezető elmondta, egyelőre még nem tudják, mi lesz később, most még csak a Diósgyőr elleni meccsre koncentrálnak a klubnál. Ha sikerül kiharcolni a bennmaradást, utána foglalkoznak majd az edzőkérdéssel.

Legfrissebb híreink