Ezért marad el az MTK-Vasas

Hivatalos bejelentés.

Forrás: vasasfc.hu

A VASAS KÖZLEMÉNYE:

"Az eredeti tervek szerint holnap 10 órától Telkiben, az MTK Budapest együttese ellen léptünk volna pályára. Az idei felkészülési program első állomása elmarad, mert ellenfelünk keretében - az MTK tájékoztatása alapján - számos játékos sérüléssel vagy betegséggel bajlódik.

A Vasas FC játékosai és stábtagjai a bajnoki menetrendben megszokott előírásokat követik a felkészülési időszak alatt is, így minden mérkőzés előtt koronavírus-teszten esnek át. Az MTK Budapest elleni edzőmérkőzés előtti vizsgálatok során csapatunknál nem detektáltunk új esetet.

Klubunk - miután egyeztetett az MTK együttesével - úgy döntött, játékosaink illetve stábtagjaink egészségének megóvása érdekében csapatunk holnap nem utazik el Telkibe. Az elmaradt felkészülési mérkőzés helyett két edzés szerepel a szerdai programban.

Mint ismert, a koronavírus-járvány okozta felfordulásban és a sérülések által megtizedelt keretünkben az ősz folyamán számos alkalommal félcsapatnyi hiányzóval küzdöttünk. Volt olyan mérkőzésünk, amikor sérülések, újabb pozitív tesztek és a COVID-protokoll szerint elhúzódó visszatérés miatt 16 labdarúgónkat nélkülöztük. Akadtak hónapokig elhúzódó - akár műtéttel végződő - sérülések, a játékosok és a stábtagok körében folyamatosan újabb és újabb pozitív teszteredmények, több esetben minimális létszámú munka zajlott az edzéseken, ahol számos alkalommal Akadémiánk U19-es fiataljai töltötték föl a keretet, mégis minden mérkőzésen - legtöbbször sérültjeinkkel a pályán - a Vasas kiállt ellenfelei ellen, a klub egyetlen alkalommal sem kért halasztást. Klubunk annak érdekében hozta meg mai döntését, hogy a közel három hét múlva rajtoló Merkantil Bank Liga tavaszi sorozatára keretünk ideális állapotban, rajtra készen álljon.

Az MTK csapatának és stábjának gyors és teljes gyógyulást kívánunk!"

Amint az MTK bejelentést tesz, cikkünket frissítjük.

Legfrissebb híreink