Ezért hagyta ott a női válogatottunkat a kétszeres BL-győztes

Elmesélte a részleteket.

Forrás: MLSZ/Twitter

A Reggeli Start az alábbi interjút küldte a honlapunknak:

„Semmi köze nincs a kapitányváltáshoz a döntésemnek” – mondta a Reggeli Startnak adott exkluzív interjúban Jakabfi Zsanett, aki közel harmincegy évesen lemondta a magyar labdarúgó-válogatottban való szereplést. A Vfl Wolfsburg BL-győztes csatára a legszebb válogatott élményeiről is szót ejtett a döntése utáni első hosszabb beszélgetés során.

„Ezt már előtte is végig gondoltam, vagyok annyira profi, hogy ilyen fontos döntéseket nem hoznék meg edzőváltások miatt” – utalt arra Jakabfi Zsanett, hogy nem Markó Edina korábbi szövetségi kapitány december 10-ei távozása miatt mondta le hirtelen a válogatott szereplést. „Ez egy normálisnak mondható folyamat eredménye, amit nem tudok időhöz kötni, hogy mikor kezdődött. Mindenkit arra kérek, hogy tartsa tiszteletben a döntésemet, aminek az okait szeretném magamnak megtartani. Eddig pozitív üzeneteket kaptam, köszönöm őket, nagyon örültem nekik.”

 

Elköszönt a magyar női válogatottól a kétszeres BL-győztes - NB1.hu

 

 

Jakabfi Zsanett 2007 óta 62 meccsen 31 gól szerzett a válogatottban: „Amikor először Bajnokok Ligáját nyertünk, akkor megkérdezték tőlem, hogyha már most mindent elértem, mi a következő, amit mégis szeretnék. Akkor azt feleltem, hogy a magyar női labdarúgást szeretném előrébb vinni, és a válogatottban eredményt elérni. Jó irányba indultunk, sok tehetségünk van, akikből pár év múlva erős csapat állhat össze. Ha nem is teljesen tudtam elérni a célomat, ami az lett volna, hogy kijutunk egy világversenyre, úgy érzem, hogy fejlődtünk, profibb a hozzáállás, és ehhez én is hozzá tudtam tenni.”

Jakabfi Zsanett 2009-ben az MTK-ból igazolt a Wolfsburghoz, amellyel hat-hat bajnoki cím és Német Kupa mellett két Bajnokok Ligája-trófeát is nyert. A Szabadka kiejtése után most a legjobb 32 között vannak a legrangosabb európai klubsorozatban: „Egy BL-döntőbe eljutni sosem volt egyszerű, de emiatt, hogy most a mezőny kiegyenlítetteb lett, így még nehezebb oda eljutni. De mi, játékosok ezt a célt tűztük ki magunk elé.”

A teljes interjút a mai nap folyamán tesszük közzé a Reggeli Start Facebook-oldalán és a DIGI Sport honlapján. Az alábbi linken Jakabfi Zsanett beszél családjáról és a döntései súlyáról.

Legfrissebb híreink