Ezért bízik meg Bernd Storck Szalai Ádámban!

Budapest – Ha az emberek véleményére adna, Guzmics sem lenne válogatott.

Forrás:

Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya továbbra is bízik Szalai Ádámban. Annak ellenére, hogy a Hannovernél nyárig kölcsönben játszó támadó továbbra is gólképtelen a bajnokságban, és a válogatott mérkőzéseken a szurkolók rendre kritizálják. A német szakembert mindez nem befolyásolja: szerinte a támadó fontos játékosunk lesz az Eb-n - írta a Nemzeti Sport.

 

„Ha egy játékos hibát követ el, adni kell neki egy második esélyt – mondta a kapitány a Nemzeti Sportnak. – Minden ember megérdemel még egy esélyt. Ha úgy gondolkodnék, ahogy Magyarországon sajnos elég sokan, egy-két játékos már aligha lenne a csapatban. Ha csupán az emberek véleményére adtam volna, Guzmics Richárd valószínűleg már nem lenne válogatott. Ricsi elárulta, miért szerződött külföldre. Idehaza elfogyott körülötte a levegő. Megállították az utcán őt, és a családtagjait is, hogy szembesítsék a hibájával. Ez elszomorít. Megérdemelte az újabb lehetőséget, miként Szalai Ádám is megérdemli.”

 

„Sokat köszönhetünk neki, ráadásul ne feledjük, nem véletlenül került a Real Madridhoz, majd a német élvonalba. Megvan benne a lehetőség. A játéka nagyon hasznos, még akkor is, ha nem annyira látványos. Oké, nem Magyarországon futballozik, nem rugdossa a gólokat. No de a Bundesligában nehezebb is ám gólokat rugdosni... Igazi csapatjátékos, aki mindig aláveti magát a közösség érdekeinek. Nekem ilyen játékosokra van szükségem. Rengeteget dolgozik, igyekszik fejlődni. A szerencse lassan ismét mellészegődik, fontos játékosunk lesz Franciaországban. Mindenki követhet el hibákat, ugyanakkor bízom benne, mindenki belátja, hogy Szalai Ádámnak is adnunk kell még egy esélyt. Szomorúan tapasztaltam, hogy a bemelegítésnél, majd minden egyes labdaérintésénél támadták a nézők. Pedig ő is válogatott játékos, aki szívvel-lélekkel harcol a csapat sikeréért. Magán viseli a nemzet színeit, a címeres mezt. Büszke arra, hogy magyar, a hazájáért játszhat.”

Legfrissebb híreink