Extrém nehézségek a Bundesliga magyaros meccsén - reakciók

Mi lesz a BL-indulással?

Forrás: dierotenbullen.com

Mint arról már beszámoltunk, az RB Leipzig szombaton 3-0-ra győzött a Freiburg otthonában a Bundesligában. A mérkőzésről hiányzott az egyaránt sérüléssel bajlódó Szoboszlai Dominik és Willi Orbán, de így is összejött a magyaros meccs: a lipcseiek kapuját Gulácsi Péter őrizte, a Freiburgban a 65. perctől a pályán volt Sallai Roland.

Légiósaink: Dárdai bebizonyította, Nagy Ádám óriási pechje - NB1.hu

 

A lefújást követően a két vezetőedző értékelte a látottakat.

Christian Streich (Freiburg): "Nagyon jól játszott az ellenfél, de én sem panaszkodok, hisz helytállt a csapatom. Az első félidőben működött, amit elterveztünk, a másodikban kevésbé, hiába próbáltam frissíteni. Örülök annak, hogy 60 percig tartani tudtuk a fegyelmet - ha beindulnak a lipcseiek, extrém nehézséget okoz, hogy valamennyire tartani tudjuk a tempójukat."

Julian Nagelsmann (RB Leipzig): "Elégedett vagyok, hisz nem túl gyakran nyerünk Freiburgban, nagyon kemény itt játszani. Ezúttal is remekül védekeztek, főleg az első félidőben, de amint betaláltunk, fel tudtuk törni a védelmüket. Azt hoztuk, amit az elmúlt hetekben rendre: nyugodtak maradtunk, pontosan és stabilan futballoztunk. 53 pontunk van, ez a Bajnokok Ligája-indulás szempontjából is nagyon biztató. Jár a dicséret a srácoknak!"


A Freiburg legközelebb Szalai Ádám együtteséhez, a Mainzhoz látogat, míg az RB Leipzig a Frankfurtot fogadja.

Legfrissebb híreink