Extázis: a 90. percben jött a dráma az U17-esek meccsén!

Nagyon fontos találat, nagyon fontos siker.

Forrás: mlsz.hu

 

U17-es Európa-bajnoki selejtező, 7. csoport, 1. forduló:

Magyarország–Norvégia 1–0 (0–0)

Telki, Globall Football Park, 296 néző. V: Haszanov (azeri)

Magyarország: Hegyi K. – Buna, Horváth M., Balogh B., Orosz D. – Kosznovszky (Major S., 61.), Posztobányi (Tóth B., 72.), Kata, László D. (Kalmár B., 61.) – Németh A. (Komáromi, a szünetben), Zuigeber. Szövetségi edző: Preisinger Sándor

Norvégia: Stople – Hermansen, N. Jenssen, Skaret, Tveiten – Oppegard, Aarstad, Mannsverk, Geelmuyden (Tongnoy, 86.) – Melkersen (Haugland, 62.), Halsöy (Tounekti, 55.). Szövetségi edző: Jan Peder Jalland

Gólszerző: Zuigeber (90.)

 

U17-es válogatottunk megkezdte szereplését a hazai rendezésű Eb-selejtező elitkörben. Az első játéknapon a norvégok korosztályos csapata volt az ellenfelünk, amelyet tavaly ősszel egy felkészülési tornán sikerült ugyan legyőznünk, másrészt óvatosságra inthetett a skandináv ország utánpótlás-válogatottjainak utóbbi időszakban elért sikere: U20-as válogatottjuk a világbajnokságra készül, U19-es csapatuk pedig kedden délután a németeket, a horvátokat és a magyarokat megelőzve kiharcolta az Eb-részvételt. Preisinger Sándornak több alapemberét is nélkülöznie kell az elitkörben, hiszen Baráth Péter, Bekker Roland és Mester Csaba is fontos szerepet játszott az őszi selejtezőből való továbbjutásban, most azonban egyikük sem lehet a keretben sérülés miatt.

 

A norvégok elleni összecsapás első negyedórájában labdabirtoklási fölényben játszottunk, de első helyzetünkre a 16. percig kellett várni, ekkor Zuigeber Ákos lövését védte a norvég kapus. A folytatásban kiegyenlítetté vált a találkozó, a norvégok előtt is adódtak komoly lehetőségek, így a félidei döntetlen hűen tükrözte a játék képét. A szünetben Preisinger Sándor cserélt, Komáromi György állt be Németh András helyére.

 

A második félidőt a norvégok kezdték egy hajszállal jobban, de az első negyedórában nem tudtak veszélyeztetni. A mieinknél Major Sámuel és Kalmár Benedek személyében friss emberek érkeztek, de továbbra is a vendégek voltak aktívabbak támadásban, a 68. percben Hegyi Krisztiánnak egy nagy bravúrt is be kellett mutatnia a kapuban. A hajrához közeledve állandósult és egyre nagyobb lett a norvég mezőnyfölény, hamar elveszítettük a labdákat, ezért többnyire a magyar térfélen zajlott a játék. Az utolsó percekben kijöttünk a szorításból, elvégezhettünk néhány veszélyes szabadrúgást, és az egyik ilyenből, a 90. percben Zuigeber Ákos 24 méterről tanárian tekert a kapu bal oldalába (0-1), és miután a hosszabbításban nem esett gól, ezzel eldöntötte a három pont sorsát.

 

A csoport másik mérkőzésén Belgium 1-0-ra legyőzte a bosnyákokat, a magyar válogatott pénteki ellenfelét.

Legfrissebb híreink