Év végi győzelemmel indulhat a Kaposvár feltámadása - ELŐZETES

Herczeg András kemény meccsre számít.

Forrás: DVSC

Az idei utolsó fordulójához ért az NB I, Kaposváron zárja az évet a DVSC.

A Kaposvár nagyon rossz szériát tudhat maga mögött. Sereghajtóként várják az utolsó fordulót, eddig csupán 6 pontot gyűjtöttek a bajnokságban. Legutóbb szeptember végén hagyták el a gyepet győztesen, akkor a DVTK-t múlták felül 2-0-ra. Ha a szezon zárásként pontot vagy pontokat tudnának szerezni, akkor nagyobb esély lenne egy tavaszi feltámadásra.

Fodor Marcell, aki korábban megfordult Debrecenben is, így nyilatkozott a két csapat legutóbbi összecsapásáról:

,,Azon a mérkőzésen egy bravúrt hajtott végre a csapat. Óriási elánnal küzdöttünk, a szerencse is mellénk állt, s nagyon fontos győzelmet arattunk. Bízunk benne, hogy ezúttal is hasonló bravúrt hajtunk majd végre. A Debrecen kerete kicserélődött azóta, mióta ott játszotta, de így is egy erős és veszélyes csapat. A szakmai vezetés Herczeg Andrással az élen nagyon jó, biztos, hogy remekül felkészülnek erre a mérkőzésre. Kielemeztük a Debrecent tudjuk, hogy mik az erősségeik, ezeket megpróbáljuk a háttérbe szórítani és csak a gyengeségeikre fókuszálunk, hogy ezeket kihasználva szerezzük pontokat."

A Debrecen jelenleg a nyolcadik helyen tanyázik a tabellán, 19 pontot sikerült eddig összehozni. Az előző fordulóban a Honvéddal játszottak döntetlent, ezért szeretnék egy győzelemmel zárni az évet. Egy meccsel kevesebbet játszottak, mint a társaik, a Fradi ellen lesz még egy pótmeccsük.

Herczeg András így fogalmazott a mérkőzés előtt:

,,Mint mindenhol, természetesen Kaposváron is úgy lépünk majd pályára, hogy nyerni szeretnénk. Komoly problémáink vannak, de ahogy a játékosokat ismerem, ezúttal is azon lesznek, hogy a lehető legjobb teljesítményüket nyújtsák. Bízom benne, sikerül három ponttal hazatérnünk. A somogyiak ellen kezdődött a vesszőfutásunk, addig nem volt semmi jele annak, hogy problémáink lehetnek ősszel. A Kaposvár egy felszabadultan és agresszíven játszó csapat, amely szervezetten védekezik, elöl pedig ott van a gólveszélyes támadója, Ádám Martin. A legtöbb gárdának megnehezítették a dolgát, ettől függetlenül úgy kell pályára lépnünk, hogy nyerni szeretnénk."

Legfrissebb híreink