Európai kupaindulás: Kleinheislerékkel is összecsaphat a Kisvárda

Több lehetséges ellenfél is megvan már.

Forrás: Facebook/Kisvárda FC

Mint ismert, a Kisvárda bajnoki dobogósként a következő szezont a Konferencia-liga selejtezőjének 2. fordulójában kezdi. Erről bővebben itt írtunk kedden:

A klub a honlapján vette számba a jelenlegi helyzetet és a potenciális ellenfeleket.

"Azzal, hogy csapatunk már biztosan dobogós helyen végez az OTP Bank Liga 2021-2022-es idényének zárásakor, eldőlt, hogy a Kisvárda Master Good ott lehet a harmadik számú európai versenysorozat, a Konferencialiga 181 csapatos mezőnyében. A megmérettetéseket a selejtezőben kezdjük, annak is a második fordulójában (az első körben mindhárom magyar induló vagyis rajtunk kívül a Puskás Akadémia és a Fehérvár vagy a Paks is erőnyerő lesz) kezdjük, a főtáblára jutáshoz három párharcot kellene sikerrel megvívni.

Az is biztosnak látszik, hogy az úgynevezett koefficienspontok (nekünk 3.275 van belőle) alapján a második selejtezőkörben a Kisvárda, a Puskás és a Paks nem lesz kiemelt, ha viszont szerdán a Ferencváros nyeri a kupát, és így kikaparja a Fehérvárnak az indulási jogot, akkor a Vidi igen.

A selejtező második fordulójában 90 csapat lesz érintett, vagyis 45 párosítást készítenek majd el az Európai Labdarúgószövetség (UEFA) főhadiszállásán, Nyonban. Ugyan több bajnokságban még nem ismert az indulók kiléte, de a biztos második fordulós résztvevők között ott találni a görög PAOK, az izraeli Maccabi Tel-Aviv, a norvég Molde FK, a bolgár CSZKA Szófia, a horvát NK Osijek (Kleinheisler László csapata - a szerk.), a szlovák Spartak Trnava vagy éppen a svéd AIK nevét.

Ezen csapatok mellett akár belga, holland és portugál riválisokba is belebotolhat csapatunk (igazi nagyágyúba aligha), ha viszont az UEFA a sorsolásnál alkalmazza a területi elvet, akkor a környékbeli országok reprezentánsai jöhetnek elsősorban szóba."

Legfrissebb híreink