Európa-liga: vegyes érzelmei vannak a Vidi csatárának

Emlékei szerint új élménnyel lesz gazdagabb.

Forrás:

Heroikus küzdelmek árán jutott el tavaly az El-csoportköréig a Vidi, ahol aztán remek meccseket játszott. Háromszor megtelt a fehérváriak és azért az ellenfeleik miatt is a Groupama Aréna, a későbbi, sorozatgyőztes Chelsea ellen, mindkét esetben úgy játszottak Marko Nikolics tanítványai, hogy arra joggal lehetnek még mindig büszkék.

A Vidi hívei persze újabb menetelésről ábrándoznak. Az előző körben, a Zeta ellen álomrajtot vett a csapat, 5-1-re nyertek idegenben, hogy utána Felcsúton már csak döntetlen legyen a vége.

A lényeg viszont a továbbjutás volt, és már a következő feladatról beszélt a támadó Marko Scsepovics is a klub honlapjának:

"Vegyesek az érzelmeim az EL első selejtezőköre után, hiszen az idegenbeli meggyőző és magabiztos játékunkból szinte semmit nem sikerült átmentenünk a hazai visszavágóra. Csütörtök este sokkal összeszedettebben, koncentráltabban kell futballoznunk a Vaduz ellen, mint ahogy múlt héten a Zeta ellen tettük azt. Emlékeim szerint korábban még nem játszottam liechtensteini csapat ellen, de biztos vagyok abban, hogy a csütörtöki meccsig alaposan kielemezzük ellenfelünket. Mindenképp szeretnénk kiharcolni a továbbjutást, ehhez azonban sokkal jobb teljesítményt kell nyújtanunk hazai pályán, mint egy hete. Az is fontos, hogy lehetőleg ne kapjunk gólt a Pancho Arénában, jó lenne magabiztos, két-három gólos előnyt kiharcolni az első mérkőzésen.”

 

Az UEFA tájékoztatása szerint a találkozót a norvég Kai Erik Steen sporttárs vezeti majd. A 34 esztendős játékvezető mindössze 2 éve FIFA-kerettag, így viszonylag kevés nemzetközi mérkőzést fújt eddig, azonban magyar csapattal már találkozott pályafutása során, ő volt ugyanis 2017-ben a Törökország - Magyarország U21-es Eb-selejtező játékvezetője. Azon a mérkőzésen nem született találat.

 

 

A csütörtök esti MOL Fehérvár FC - FC Vaduz EL-selejtezőn Kai Erik Steen munkáját honfitársai, Jan Erik Engan, Anders Olav Dale és Kristoffer Hagenes fogják segíteni. 

A találkozó 20 órakor kezdődik majd csütörtök este.

Legfrissebb híreink