Európa-liga: hiába Szoboszlai gólpassza, kiesett a Salzburg

Nem tudták behozni az első meccsen összeszedett lemaradást.

Forrás: RB Salzburg/Facebook

A csütörtök kora délutáni válságértekezlet után az UEFA, a klubok és rendőrség úgy döntöttek, hogy az orkán erejű szél miatt kiadott figyelmeztetésre való tekintettel elhalasztják az RB Salzburg és a Frankfurt összecsapását, így Szoboszlaiék ma léptek pályára.

Nem volt könnyű helyzetben a magyar válogatott játékos és a csapata, hiszen Frankfurtban 4-1-re tudtak nyerni a hazaiak, így legalább 3 góllal kellett nyernie a Salzburgnak, miközben egynél többet nem kap, hogy legalább hosszabbítás legyen. A feladat nem volt megoldhatatlan, ám mindent bele kellett adniuk.

A vezetést viszonylag hamar meg tudta szerezni a Salzburg, Ulmer a 10. percben 16-os sarkától egy óriási bombagólt lőtt, jó eséllyel indulhat az Európa-liga legszebb gólja címért. 20 perccel később tudtak válaszolni a vendégek, Silva-ról lemaradt a védője, így a középre lőtt labdát magabiztosan tudta a kapuba fejelni. A szünetig több gól nem esett, így Szoboszlaiéknak 3 gól kellett volna szerezniük a második félidőben.

 

Streamable - free video publishing

Check out this video on Streamable using your phone, tablet or desktop.

 

A 72. percig kellett várni a következő gólra, Szoboszlai Dominik végzett el egy szögletet, melyet gyönyörűen varázsolt oda Onguene fejére, aki nyugodtan fejezte be az akciót. 11 perccel később ismét Silva következett, Ulmer góljára kísértetiesen hasonlító találatot szerzett, ezzel egalizálva az állást. A mérkőzésen több gól már nem született, így 6-3-as összesítéssel a Frankfurt jutott tovább.

Szoboszlaiéknak így már a bajnokságra kell koncentrálniuk, ott jelenleg a második helyet birtokolják a LASK mögött, 3 pont a hátrányuk. A következő fordulóban az alsóházban helyet foglaló Altach-hoz látogatnak, most vasárnap.

Salzburg (osztrák)-Eintracht Frankfurt (német) 2-2 (1-1)
gól:
Ulmer (10.), Onguéné (72.), illetve Silva (30., 83.)
Továbbjutott: az Eintracht Frankfurt 6-3-as összesítéssel.

Legfrissebb híreink