Érem kilenc év után: újpesti fogadkozások

Budapest - Remek lehetőség, nem teher.

Forrás: Újpest FC/Facebook

Kilenc év után lehet újra érmes az Újpest labdarúgócsapata az NB I-ben. Nebojsa Vignjevic tanítványai a Magyar Kupát már begyűjtötték, és ha szombaton hazai pályán legyőzik a Debrecent, akkor egészen biztosan a dobogó alsó fokán végeznek.
 
A szerb tréner az M4 Sportnak nyilatkozva elmondta: nem éreznek nyomást a hétvégi meccs miatt, már csak azért sem, mert a kupagyőzelmet követően fellélegezhettek. „De az is igaz, hogy csak egy lépésre vagyunk a bronzéremtől. Saját kezünkben van a sorsunk, ami plusz energiákat szabadít fel bennünk. Remek lehetőségként fogjuk fel ezt a mérkőzést, nem pedig teherként, és szerertnénk így is játszani a Debrecen ellen” – fogalmazott Vignjevic.
 

A lila-fehérek ebben a szezonban még veretlenek Herczeg András együttese ellen: ősszel, hazai pályán 1–1-es döntetlent játszottak a Lokival, márciusban pedig 2–1-re győztek Debrecenben.
 
Litauszki Róbert mindkét mérkőzést végigjátszotta, szerinte a DVSC két arcát mutatta a legutóbbi két találkozón. „Az első meccsen végig a mi akaratunk érvényesült, nagyon sajnáltuk az elvesztett két pontot, amikor viszont idegenben játszottunk, egy nagyon erős, nagyon motivált és agilis Debrecen ellen játszottunk, ahol nagyon értékes volt a három pont. Hektikusak, becsúszott nekik nagyarányú vereség és nagy győzelem is magasabban jegyzett csapatok ellen. De ezzel nekünk nem szabad foglalkozni, hiszen minket is háromszor megvert a bajnokságban a Puskás, aztán mégis mi jutottunk a kupadöntőbe. Egy meccsen fog eldőlni, ők ugyanúgy motiváltak lesznek, tudják, hogy egy meccsről szól ez az egész nekik is. Feltehetnék a pontot az i-re, de mi fogjuk feltenni” – mondta a védő.

Legfrissebb híreink