Eppel Márton Marco Rossiról

Nagyon mélyen volt a támadó.

Eppel Márton a Honvédból gólkirályként igazolt a kazah csapathoz, amellyel végül a második helyen zárt a bajnokságban.
 
„Amikor a Honvédtól eljöttem, ott már javában folyt a bajnokság, amely márciustól november végéig tart. Olyan szempontból nehéz volt a váltás, hogy körülbelül egy hét pihenőm volt, így mentális nem tudtam annyira felkészülni, fizikailag viszont jó állapotban voltam. Heti két meccsünk volt, mert az Európa Ligában is szerepeltünk. Az eleje nagyon jól sikerült, sok gólt rúgtam, a beilleszkedéssel sem volt gond. Utána viszont volt egy edzőváltás, így a második része nem úgy sikerült, ahogy terveztem” – emlékezett vissza csapatváltására Eppel Márton az MTVA-nak.
 
A támadó Marco Rossival, a magyar válogatott szövetségi kapitányával már a Honvédban is együtt dolgozott, kapcsolatuk a mai napig nagyon jó, a labdarúgó úgy érzi, hogy rengeteget köszönhet az olasz mesternek.
 
„Boldog vagyok, hogy a válogatottnál újra együtt tudunk dolgozni. Én az NB II-ből mentem a Honvédhoz, nagyon mélyen voltam, és ő volt az, aki bízott bennem, ezért nagyon sokat köszönhetek neki. Az egy nagyon jó év volt, mert bajnokok lettünk, én gólkirály, akkor kerültem a válogatottba, de ebből nem lehet sokáig megélni. Tovább kell dolgoznom, először kint, hogy stabilan játsszak, hogy aztán a válogatottba is meghívót kapjak, majd ott is pályára tudjak lépni" - mesélt kapcsolatáról Marco Rossival, a válogatott szövetségi kapitányával.
 
A magyar válogatott a Nemzetek Ligája C-divíziójában csoportja második helyén zárt, pedig nem kellett volna sok ahhoz, hogy a finneket megelőzze a nemzeti csapat.
 
„Két olyan meccs volt, amit nem úgy terveztünk. Az első mérkőzésen Finnországban kikaptunk, de szerintem mindenki jobban bánja az észtországi 3-3-at, mert ha ott megvan az a két pont, akkor elsők vagyunk. De ezzel már nem szabad foglalkozni. Most kint voltam mind a két meccsen, személyesen láttam a csapatot és szerintem nagyon szervezett volt, nagyon jól játszott. Nem kaptunk gólt, rúgtunk négyet, ha ezen az úton tovább tudunk menni, akkor az Eb-selejtezőn nagyon jó esélyünk van" - állította bizakodóan Eppel Márton.
 
 
 

Legfrissebb híreink