Enyhített ítéletén a Fegyelmi Bizottság: Ennyit kell kihagynia Torghellének

Budapest – A Vasas ellen az előző idényben egy találkozót már kihagyott a támadó.

Forrás:

Torghelle Sándort a 2016. április 23-i OTP Bank Liga Videoton FC – MTK Budapest (5-0) találkozó 24. percében kiállította Andó-Szabó Sándor játékvezető, ennek folyományaként az MLSZ Fegyelmi Bizottsága április 26-i ülésén hat mérkőzéstől eltiltotta az MTK Budapest labdarúgóját.

 

Az indoklás szerint a kék-fehérek sportolója, amikor a labda számára nem volt megjátszható közelségben, szándékosan rálépett ellenfele vádlijára, amiért piros lapot kapott, majd a piros lap felmutatása után a csapatkapitányi karszalaggal a kezében, mellbe lökte a játékvezetőt, ezért hat soron következő, felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

 

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) Fellebbviteli Bizottsága (FVB) azt a határozatot hozta, miszerint az eredeti határozatban szereplő döntést megváltoztatja, és az I. fokon kiszabott 6 (hat) soron következő felnőtt férfi nagypályás bajnoki mérkőzésen részvételtől eltiltást 5 (öt) mérkőzésre szóló eltiltásra mérsékli – olvasható az mlsz.hu-n.

 

Az MTK játékosa a 2015/16-os bajnokság 33. – utolsó – fordulójában, a Vasas FC (0-2) találkozón egyet már „kipipált” ebből, így a közelgő idényből „csak” négy meccset kell kihagynia.

Legfrissebb híreink