"Enyhe" csúcsformában Szoboszlaiék - presztízsmeccs jön

Egekben az osztrák futball, de üröm is van az örömben.

Forrás: Twitter/RB Salzburg

Feltüzelte a világsajtót a Salzburg hétközi, Genk elleni parádés BL-teljesítménye, hisz a fiatal és rendkívül lendületesen játszó alakulat 6-2-re verte hazai környezetben a Genket. Legnagyobb örömünkre Szoboszlai Dominik is kiválóan teljesített és góllal járult hozzá a kiütéshez.

Nem pihenhet azonban Jesse Marsch legénysége, hisz vasárnap a közvetlen rivális LASK Linz otthonában lépnek pályára. Az Európa-ligában a Rosenborgot verő linziek jelenleg 16 ponttal a második helyet foglalják el a tabellán, míg a Salzburg 21 ponttal, veretlenül vezeti a pontvadászatot. Nyugodtan kijelenthető tehát, hogy csúcsmeccs következik, már csak azért is, mert az osztrák lapok egyöntetűen úgy vélik: szinte sosem látott magasságokban jár az osztrák futball (a Salzburg és a Linz mellett a Wolfsberg is szenzációsan játszott csütörtökön az El-ben, bombameglepetésre idegenben verték 4-0-ra a Mönchengladbachot).

"Gratulálok a linzieknek és a Wolfsbergnek, nagyon örülök a sikerüknek, hisz az ilyen pillanatok minden osztrák klubnak jót tesznek. Ha a tabellára nézünk, szintén látjuk, hogy igazi szuperrangadó következik, amely nehéznek ígérkezik. A BL-ben triplázó Erling Haaland betegség miatt nem valószínű, hogy rendelkezésemre állhat, de a csapatunk jó és sokan várnak az esélyre, hogy megmutassák, mit tudnak. Nyerni szeretnénk, mint mindig" - mondta Marsch.

 

A Salzburg egyébiránt elérte a 100.000 követőt Instagramon - nyitóképünkön látható, hogy Szoboszlaival (is) ábrázolták az örömöt és a köszönetet. 

Legfrissebb híreink