Ennyi tízmilliárddal ér többet a Svájci válogatott a magyarnál

Svájc – A számok alapján (is) nehéz dolgunk lesz.

Kizárólag a számok alapján borzalmasan nehéznek, szinte lehetetlen küldetésnek tűnik a magyar labdarúgó-válogatott számára a Svájc elleni idegenbeli világbajnoki selejtező – írta a Blikk.

 

 A két csapat között óriási minőségbeli különbség van papíron – tavaly októberben, Budapesten 3-2-re nyert a vetélytárs.

 

Ezt jól szemlélteti például az, hogy az ellenfél huszonhármas keretéből tizen­heten játszanak a hat legerősebb európai bajnokság valamelyikében, tehát az angolban, a spanyolban, az olaszban, a németben, a franciában vagy a portugálban. A mieink közül mindössze hárman mondhatják el ezt magukról...

 

null

null

A legerősebb európai bajnokságokban mindenhol fölényben vannak velünk szemben a svájciak – persze ettől még nem lehetetlen legyőzni őket /Grafika: Séra Tamás

Mindenesetre a mieinknek teljes létszámmal is nehéz feladatuk lesz a svájci alakulat ellen, amelynek kerete 165,8 millió e­urót (51.7 milliárd forintot) ér, a magyar csapat esetében 25,5 millió euróról (8 milliárd forintról) beszélhetünk. A riválistól a legtöbbre Granit Xhakát taksálja a német Transfermarkt, az angol Arsenal középpályása 35 millió eurót (11 milliárd forintot) ér, nálunk Nagy Ádám emelkedik ki 3,5 millió euróval (1,1 milliárd forinttal).

 

Ráadásul a három topligás labdarúgónk közül csak a német Leipziget erősítő Gulácsi Péter kap rendszeresen játéklehetőséget, a Bolognában a szezonban Nagy még egy percet sem focizott az olasz bajnokságban, és a francia Dijon mezét viselő Lang Ádámot is látványosan mellőzi edzője.

Az NB II és az NB III jelenti: a Szpari összes gólja, ajkai válogatott - NB1.hu

NB II-es és NB III-as hírek,

Legfrissebb híreink