nb1.hu

Ennyi "spártai" fanatikus jön a Vasas-Beitarra

Budapest – „Sztárigazolás”: kikértek egy angyalföldi játékengedélyt.

„Tiszta Beitar”!
 
Mindig is ez (volt) a Beitar Jeruzsálem (fanatikusok) jelmondata, ami arra utal(t), hogy a klub soha nem alkalmazott más származású játékosokat, csak zsidókat. Pár éve viszont az orosz tulajdonos leigazolt két csecsen származású arabot, hosszú ideig tüntettek ellenük a fanatikusok, még az egyik irodát is felgyújtották.
 
Hiába, no, mint már megírtuk, a fanatikus mindenhol fanatikus, tökmindegy a származása, vagy a vallása.
 
A Beitar Jeruzsálem az Izraelben, mint az Atlético Madrid Spanyolországban: a nép csapata, elképesztően fanatikus és kemény szurkolótáborral. A Beitar őrültjei 800 jegyet kaptak a meccsre, de mint azt a Vasas honlapjának az egyikük elmondta, 300-an jönnek a mérkőzésre. A piros-kékek sajtóosztálya nem tért ki rá, de ennek a számnak egyébként szimbolikus jelentése van, a történelemre és a háborúkra fogékonyak egyből vágják, hogy miért…
 

Árulják a vendégjegyeket a Honvéd-Beér-Seva zártkapus meccsre – NB1.hu

Árulják a vendégjegyeket a Honvéd-Beér-Seva zártkapus meccsre

A Vasassal kapcsolatos további hír még, hogy az nb1.hu úgy tudja, a klub újra kikérte Ferenczi István pályaedző játékengedélyét, így egyre biztosabbnak tűnik, hogy Mahir Saglik, akinek lejárt a szerződése, nem marad, nem lép életbe az opciója. A kérdés csak az, Ferenczi játszhat-e a csütörtöki meccsen.
 
A találkozón tehát lesz 300 „spártai”, akarjuk írni izraeli, de hozzájuk, elsősorban Franciaországból és Magyarországról is sokan csatlakoznak majd. Velük szemben több ezer angyalföldi lesz, nem lepődnénk meg, ha hozzájuk más magyar csoportok tagjai is csapódnának, mint ahogyan ez szokás, ha egy honi gárda külföldi ellenfél ellen lép pályára.
 
A Ferencváros elleni kupadöntőn hatezren szurkoltak a Vasasnak, az angyalföldiekhez akkor az örök barát újpestiek is kemény brigáddal csatlakoztak, de a Vasas és az Újpest ősellenségének számító Kispest is kivette a részét a Fradi elleni megmérettetésből.
 
Mert az ősi intelem mindig igaznak bizonyul: az ellenségem ellensége a barátom…
 
Mint már írtuk, komolyabb fizikai atrocitásra nem került sor magyar és izraeli csoportok között az elmúlt években, és a Beitar örültjei kérték is az angyalföldieket, hogy ne legyen provokáció.
 
A várva várt meccsre azonban nemcsak a drukkerek, hanem a karhatalom is brutális elánnal készül. Az nb1.hu több forrásból is úgy értesült:  több száz, különlegesen kiképzett biztonsági és készenlétis lesz a stadionban, a környékén és szerte Budapesten..
 
Már csak kettőt kell tehát aludni (vagy végig ébren lenni, mert ki tud ilyenkor héderezni…), és Magyarországra látogat Izrael legjobb, legkeményebb és legfanatikusabb szurkolótábora…
 
Megosztás:
Kapcsolódó hírek