Első meccsén rögtön a teljes NB I-nek üzent a Gyirmót az MTK ellen 

Félhomályban is volt mire árgus szemekkel figyelni.

Forrás:

GYIRMÓT-MTK 1-1

Az első félidő 45. percében, 1-0-s gyirmóti vezetésnél a világító testek háromnegyede felmondta a szolgálatot, így a félidő hátralévő pillanatait fél, de inkább negyed homályban kellett befejezniük a küzdő feleknek.

Az MLSZ-nek egyébként pontos előírása van azzal kapcsolatban, hogy milyen fényviszonyok mellett lehet tétmérkőzést megrendezni. Ennek meg most nem  igazán vannak meg a feltételei....

Knézy Jenő, az M4 Sport helyszíni riportere egyébként annyit mondott az nb1.hu-nak, hogy kiderítették, hogy egész városrészben áramszünet van, nem csak a stadionban.

Az nb1.hu úgy értesült a helyszínen, hogy aggregátorok segítségével igyekeznek visszavarázsolni a fényt... 

A szünet így igen hosszúra sikeredett, és egyáltalán nem jobb fényviszonyok között folytatódott a meccs.

Az első játékrész egyébként érdekes játékot hozott. A Gyirmót 4-1-4-1es felállással játszott, az NB II-ben megszokott Simon András-Lencse László csatárduó a kispadon kezdett, így előre tolt ékben Varga Barnabás igyekezett zavart okozni, többnyire sikerrel.

Az MTK-val kapcsolatban döbbenetet okozott, hogy az elsőnek megalapított akadémia (Sándor Károly), és az utánpótlására mindig kiemelten büszke klub (mennyi olyan cikket lehetett olvasni az előző bajnokság közben, hogy az MTK a fiatal honfitársainkra épít...) kezdőcsapatában írd és mondd kettő, azaz kettő magyar kapott helyett, méghozzá Varju Benedek (az ETO-tól került 16 éves korában a kék-fehérekhez) és Palincsár Martin (Újpesten kezdett, majd a Dalnoki Akadémiáról 2017-ben került a kék-fehérekhez)...

Az MTK az első félidőben 4 védővel játszott, a másodikban átállt az olasz edzők által nagyon kedvelt 3 belső védős rendszerre, de nem igazán lehetett észrevenni amúgy, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány volt videóelemzője, Giovanni Costantino mit is szeretne játszani a csapatával pontosan – legalábbis az első félidőben.

A kezdeményezően fellépni igyekvő fővárosiakat ugyanis meglepte a hazaiak szervezett védekezése mellett az is, hogy nagyon gyorsan tudtak átváltani támadásokba.

A Gyirmót megérdemelten vonult előnnyel a (kényszer)pihenőre (és ez még akkor is igaz, ha Palincsár a 42. percben eltalálta a kapufát a budapestiek közül)..., mint ahogyan a vendégek egyenlítése is megérdemelt volt nem sokkal a fordulás után. Miovski találata után a videóbíró elemezte a helyzetet, így az egész meccsen lelkesen szurkoló MTK-hívek kétszer is ünnepelhettek.

Utána is nyílt maradt a mérkőzés, egyenlő erők küzdelmét láthatta a fényviszonyok miatt koncentráltabban figyelgető publikum, mindkét gárda előtt adódtak lehetőségek a gólszerzésre.

10 perccel a vége előtt Medgyes szétlőtte ziccerből a kapufát, a hosszabbítás 5 percére Ferreira kiállítása miatt emberelőnybe kerültek a hazaiak, de az eredmény már nem változott.

Izgalmas, feszült, jó meccs volt a félhomályban is!

A MÉRKŐZÉS FŐSZEREPLŐJE: CSERTŐI AURÉL
Az előző kiírásban azt nem hitte el senki, hogy képes lesz a csapatával a Loki-Vasas párosból az egyiket megelőzni (hármas összevetésben az egymás elleni eredmények tekintetében a Gyirmót volt a legjobb), most meg szinte mindenki lesajnálja és előre elkönyveli kiesőnek a csapatát. Azt nem lehet tudni, hogy bennmaradnak-e, de azt igen, nagyon szervezett, sztárallűröktől mentes, kedvelhető csapata van, amelyik teljesen szimpatikusan játszott az első NB I-es meccsén, arról nem beszélve, hogy a pontszerzése is teljesen megérdemelt.

A MÉRKŐZÉS KULCSMOMENTUMA: MEDGYES ZOLTÁN KAPUFÁJA
Palincsár is eltalálta az első félidőben 1-0-s gyirmóti vezetésnél, de a hazaiak játékosa 1-1-nél, 10 perccel a vége előtt tette ezt meg. Ha az a lövése bemegy, minden bizonnyal a hazaiak behúzzák a három pontot.

GÓLOK TÖRTÉNETE:
27. p.:
Öngól a Gyirmót első gólja az élvonalban! Herjeczki indult meg a jobb oldalon, majd a tizenhatoson belülre érve középre lőtte a labdát, ami a menteni igyekvő Ferreira lábáról a hosszú sarokba pattant. Mijatovicsnak esélye nem volt így a hárításra. 1-0!

54. p.: Az egyik legértékesebb játékosa révén egyenlített az MTK. Miovszki lépett ki a jobbösszekötő helyén Dkmitrov átadása után (aki feltehetően kézzel vehette át a labdát), lefutotta Enét, majd 5 méterről finoman átemelte a labdát a gólvonalról kimozduló Hársfalvi felett. 1-1!

JEGYZŐKÖNYV:

Gyirmót FC Győr-MTK Budapest 1-1 (1-0)
Győr, ALCUFER Stadion, v.: Zierkelbach
Gyirmót FC Győr: Hársfalvi - Major M., Cornel Ene, Széles, Zeke - Nagy P. (Radics, 93.), Hajdú Á. (Csonka, a szünetben), Vass Á. - Medgyes (Lencse, 92.) Herjeczki (Hasani, 85.), Varga B. (Simon A., 78.)
MTK Budapest: Mijatovic - Herrera, Ferreira, Varju, Alho - Grozav, Palincsár (Mezei, 85.), Ramadani, Weir (Nagy Zs., a szünetben) - Miovski (Kovácsréti, 78.), Dimitrov (Prosser, 67.)
gólszerzők: Ferreira (27. - öngól), illetve Miovski (54.)
sárga lap:  Medgyes (85.), Lencse (93.), illetve Herrera (18.), Weir (36.), Miovski (74.)
kiállítva: Ferreira (91.)

KÖVETKEZŐ FELADAT:

A Gyirmót Kisvárdára látogat majd az MTK a Kispestet fogadja.

A tabella a linkre kattintva érhető el.

REAKCIÓK:

Legfrissebb híreink