Első a második otthonában: szakmai csúcsrangadó vagy nem?

Kuttor Attila és Marko Nikolics sem értett egyet.

Forrás: Mezőkövesd

Viszonylag ritka jelenség bármelyik országban, hogy azt a mérkőzést, amikor az első és a második helyezett egymás ellen meccsel, nem közvetíti a televízió. Igaz, hetekkel előre el szokott dőlni, hogy az M4 Sport mit tűz a műsorára, ám a kialakult helyzetet jól jelzi, hogy a matyóföldiek menetelésére a sportcsatornánál sem számítottak. Ami viszont nem meglepő, mert gyakorlatilag senki sem.

Tehát a bajnokság eddigi legnagyobb meglepetését okozó Mezőkövesd fogadja az első Vidit, lüktető meccsre, hatalmas taktikai csatára van kilátás. A fehérváriak eddig 19, a hazaiak 12 gólt vágtak, a vendégek 6, a hazaiak 7 alkalommal kapituláltak. Ami jelzi, hogy a csapatvédekezések eddig gyakorlatilag azonosan teljesítettek, ám a fehérváriaknak eddig hatékonyabb volt a támadójátéka.

 

Jön tehát a bajnokság eddigi szakmai csúcsrangadója, és annak ellenére is igaz ez, hogy a hazaiak szakvezetője, Kuttor Attila szerint nem az a meccs, míg a vendégek mestere, Marko Nikolics már megközelítette kijelentésével a valódi rendfokozatát összecsapásnak, mert ő kijelentette, hogy rangadó vár rájuk.

 

Kuttor Attila (Mezőkövesd): „ Szokásom elmondani, hogy a magyar élvonalban minden mérkőzés nehéz, és minden csapat ellen alaposan meg kell dolgozni a három pontért, ugyanakkor az idei menetelésünket is figyelembevéve, az előttünk álló hétvégén vár ránk az eddigi legnehezebb feladat. Jó állapotban várhatjuk a MOL Fehérvár FC elleni találkozót, hiszen legutóbb is kiváló eredményt értünk el az Újpest vendégeként. Tudom, hogy a tabellán elfoglalt helyezések miatt, sokan úgy közelítik meg a szombati meccset, mint egy csúcsrangadó, de én véletlenül sem szeretném ezzel fokozni a dolgokat. A székesfehérváriakra is ugyanúgy készülünk, mint eddig bárki másra, nem befolyásolja a hétköznapjainkat az, hogy egy olyan riválist láthatunk vendégül, amely nyíltan a bajnoki címre tör. Továbbra is a saját értékeinket szeretnénk előtérbe helyezni, mert az a játékfelfogás, az az ideológia, amit mi a labdarúgásról elképzelünk, nem borulhat csak egy mérkőzés kedvéért. Ettől függetlenül tisztában vagyunk ellenfelünk kvalitásaival, és minden tőlünk telhetőt meg is teszünk azért, hogy jobban jöjjünk ki a párharcból. Arra számítok, hogy sok néző előtt, közönségszórakoztató mérkőzésen veszünk részt, mert két jól felkészített, és jó erőkből álló társaság néz majd egymással farkasszemet, aminek a végén mi szeretnénk örülni.”

Marko Nikolics (Vidi): „A válogatott mérkőzések miatt ugyan a bajnokság szünetelt és sok játékosunk hazája csapatát képviselte, a többiek sem maradtak mérkőzés nélkül, hiszen a Vasas ellen játszhattunk egy kemény edzőmeccset, amelyen a fiatalok jó teljesítményt nyújtottak. A mi felkészülésünket a válogatott találkozók nem könnyítik meg, de büszkék vagyunk arra, hogy ezeket a játékosokat számításba veszik nemzeti csapataiknál. A hét folyamán azonban már ők is visszatértek, és a szokásoknak megfelelő edzésmunkával és elemzésekkel készültünk a Mezőkövesd elleni idegenbeli bajnokira. A hazaiak jó szereplése egyáltalán nem a véletlen műve, mivel a második fogadja az első helyezettet, nyugodtan mondhatjuk, hogy egy rangadó áll előttünk. Nekünk természetesen ezzel együtt is az a célunk, hogy okos játékkal és maximális koncentrációval szombat este is hazahozzuk a három pontot Fehérvárra."

Legfrissebb híreink