Előtérben a magyarok, NB II-re készül a Kaposvár

Reális nyilatkozat Waltner Róberttől.

Forrás: rakoczifc.hu

Szünetel az NB I a koronavírus-járvány miatt, Waltner Róberttel beszélgetett a jelenlegi helyzetről és a Kaposvár eddigi szerepléséről a rakoczifc.hu.

Idén még nem nyert tétmeccset a Kaposvár, Waltner nem tudja mennyire lehet felrázni a csapatot, mivel nem edzenek együtt. A szünet abból szempontból jól jött a csapatnak, hogy lelkileg mindenki helyre tud rázódni. Mindenki menne már edzeni és dolgozni, azonban ez jelenleg nem lehetséges, de vannak negatív és pozitív hatásai is, hogy otthon vannak a focisták és a stáb.

A jelenlegi állás szerint azonban az NB II-ben fogja folytatni a küzdelmeit a csapat, ahol nem is szerepelhet külföldi játékos. A jövőt kell építeniük és fiatalok szerepeltetésével extra bevételhez juthat a klub, ezzel is segítve a munkát. Ez a folyamat már az NB I-ben is elkezdődött, Borbély Ádádm és Pintér Ádám személyében egyre több lehetőséget kapnak a fiatal focisták. Ezzel kapcsolatban így nyilatkozott Waltner:

 

,,Ez nem csak az én, hanem a klub vezetőivel közösen meghozott döntés volt. Természetesen egyetértettem vele, hiszen mindenki elmondta az érveit, hogy miért is jó ez az egyesület számára. A jelenlegi tabella szerint a másodosztályban fogjuk folytatni. Ez a realitás. Az NB II-ben pedig nem játszhat külföldi labdarúgó. A jövőt kell építeni és nem melleslegesen a klub hozzájuthat egy komolyabb összeghez, ha fiatalokat küldünk pályára, s ezekkel a játékpecekkel szeretnénk minél több pénzt szerezni, ezzel is segítve a klubot. Nem is beszélve arról, hogy az NB II.-ben még mindig él a fiatalszabály."

 

Negatívan érinti a csapatot, hogy nincs edzés, azonban pozitívumokat is hordoz magában a szünet. Sok időt tud a családjával és a gyermekeivel tölteni, az elmúlt napokban sok mindent átértékelt Waltner. Normál esetben az edzésről hazaérve is a focin pörgött az agya, most viszont van ideje közös programokat szerveznie a gyermekeivel. Nagyon szereti a munkáját, de a jelenlegi helyzet megtanította arra, hogy nem hanyagolhatja el ennyire a családját a jövőben.

A vezetőedző jelenleg kevesebb időt fordít a focira, most kezdte el érezni, hogy mekkora nyomás alatt volt a bajnokság alatt. Nem feltétlenül csak az NB I-re gondol, akkor is ezt érezte, amikor sikerszériában volt a csapattal az NB II-ben. Játékos-pályafutása után egyből edzőnek állt, nem volt ideje átértékelni az életét. A családja a legfontosabb Waltner számára, a kényszerpihenőt igyekszik minél jobb hangulatban szeretné velük átvészelni. Vannak tervei és elképzelései, próbál javaslatokat tenni a tulajdonos felé, hogy mitől lehet sikeresebb a klub.

A bajnokság folytatásáról és a játékosok feladatairól ezt mondta el:

 

,,Nem egyszerű a helyzet. Próbálunk sakkozni, azt illetően, hogy mikor folytatódhat a bajnokság, de csak sötétben tapogatódzunk. Arra törekszünk, hogy a játékosok erőnléte megmaradjon. Olyan gyakorlatokat kapnak, amelyek a legjobban hasonlítanak a futballspecifikus mozgásokra, hogy ne csak monoton futás legyen az edzésprogramban. Egy idő után azonban ez is unalmassá válhat, de el kell végezniük a kiírt feladatokat annak érdekében, hogy ha majd elkezdődnek a közös, labdás edzések minél előbb elérjék a maximális szintet. Az elvégzett munkát követjük, így bizton állítom, mindenki becsülettel dolgozik. Próbáljuk megtalálni a terhelés és a pihenés arányát, hiszen utóbbi is fontos. Ez egy nehéz időszak, de meg kell találni benne a jót. Nekem sikerült, s mindenkinek ezt kívánom!"

 

Végül hozzátette az edző, hogy nem szabad azzal foglalkozniuk mi lesz a bajnoksággal. A döntést az MLSZ fogja meghozni, szerinte megpróbálják befejezni a bajnokságot.

Legfrissebb híreink