Először hirdetett keretet a női válogatottunk új szövetségi kapitánya

Fiatalok is bizonyíthatnak.

Forrás: MLSZ

A női A-válogatott női szövetségi kapitány egy hét múlva, húsvéthétfőn találkozik először a csapattal Telkiben. Az összetartás programjában az edzések mellett egy felkészülési mérkőzés is szerepel Bosznia-Hercegovina ellen - jelezte az MLSZ.

Margret Kratz először hirdetett keretet a magyar női A-válogatott szövetségi kapitányaként. A 23 fős csapatban ismerős játékosok kaptak helyet, új név egyelőre nem szerepel a meghívottak között.

–Kapcsolatban vagyok azon szakemberekkel, akik 2020-ban a válogatott mellett dolgoztak és jól ismerik a játékosokat. Voltak ugyan előzetes ismereteim a csapattal kapcsolatban, de nem elegek ahhoz, hogy egyedül eldöntsem, kiket hívok be az első edzőtáborunkba, szóval nagyon szívesen vettem az információkat és tanácsokat – kezdte a női A-válogatott frissen kinevezett szövetségi kapitánya. – Az összetartás után sokkal több személyes tapasztalatra alapozhatok majd a labdarúgók teljesítményéről, így ez után már kialakíthatom a saját együttesemet.

Több most lehetőséget kapó fiatal eddig az U19-es válogatottban, vagy akár egy-egy találkozón, illetve összetartás alkalmával a felnőttcsapattal ismerkedve bizonyíthatta már rátermettségét. Érkezik Telkibe Fördős Beatrix (19), Nagy Fanni (18), Nagy Virág (19), illetve az eddig az U17-es korosztályban tündöklő Pápai Emőke (17) is.

– Nem akarok nagy nyomást helyezni a fiatalokra, viszont a motivációt látni szeretném rajtuk, amivel megérkeznek a nemzeti csapathoz. Büszkének kell lenniük rá, hogy edzhetnek a válogatottal és nemzetközi mérkőzésen vehetnek részt – folytatta a szakember.

A válogatott első külföldi kapitányának fő célja az áprilisi összetartás alkalmával, hogy minél jobban megismerje a játékosokai képességeit, személyiségét, karakterét, vezetői képességeit. Ezen túl pedig el akar kezdeni dolgozni a közös futball-filozófia átadásán, amelyet szeretné ha minden csapattag a magáénak érezne és amelyről már a felkérése után is beszélt. Ezzel kapcsolatban pedig a gyakorlásé, a taktikai elemek megismerésé lesz a főszerep.

– Akkor lennék elégedett az edzőtábor után, ha azt látnám, a játékosok is elhivatottak az iránt, hogy tegyünk a közös célért, amit el szeretnék érni a magyar női válogatottal. Ehhez persze sok befektetett erő szükséges, de akkor leszek boldog, ha mindenki úgy hagyja el Telkit, hogy ugyanaz a cél lebeg a szeme előtt és várja a következő összetartást.

A válogatott már vasárnap este beköltözik Telkibe, a hivatalos program hétfőn kezdődik, majd április 13-án Bosznia-Hercegovina ellen lép pályára Telkiben, felkészülési találkozón az együttes.

A női A-válogatott kerete:

Kapusok:
Szőcs Réka (ETO FC Győr)
Bíró Barbara (Haladás-Viktória FC)
Schildkraut Fruzsina (DVTK)

Védők:
Turányi Lilla (FC Bayer 04 Leverkusen)
Mosdóczi Evelin (FTC-Telekom)
Csiki Anna (BK Hacken)
Szemán-Tóth Barbara (MTK Hungária FC)
Pinczi Anita (MTK Hungária FC)
Fördős Beatrix (Haladás-Viktória FC
Kovács Laura (ETO FC Győr)

Középpályások:
Kocsán Petra (MTK Hungária TC)
Nagy Fanni (ETO FC Győr)
Fenyvesi Evelin (FTC-Telekom)
Csiszár Henrietta (FC Bayer 04 Leverkusen)
Pusztai Sára (FTC-Telekom)
Csányi Diána (MTK Hungária FC)
Nagy Virág (FTC-Telekom)
Magyarics Zoé (Clube de Albergaria)
Zeller Dóra (FC Bayer 04 Leverkusen)

Támadók:
Zágor Bernadett (SKN St. Pölten)
Vágó Fanny (FTC-Telekom)
Pápai Emőke (MTK Hungária FC)
Németh Loretta (MTK Hungária FC)

Legfrissebb híreink