Élőben közvetíti az M4 a DAC – Slovan derbit

Dunaszerdahely – Hatalmas rangadót tűzött műsorára a sportcsatorna.

Forrás:

Új szlogennel készülnek az év meccsére a dunaszerdahelyi szurkolók, miután a DAC honlapján megszavazták a csapat mottóját. A drukkerek végül a “HATÁRTALAN SZENVEDÉLY” mellett döntöttek, ami tökéletes választásnak tűnik, elvégre amit a dunaszerdahelyi csapat és az őt körülvevő közeg képvisel, az nem csak Csallóközben, hanem mindenhol tiszteletreméltó ahol magyar – és nem csak magyar - ember él.

 

 

Dunaszerdahelyen egyébként igen nagy a nyüzsgés, hiszen az év mérkőzésére készülnek szombaton. A DAC – Slovan rangadó minden körülmények között az év mérkőzésének számít, amelyre szerte a Kárpát medencéből érkeznek szurkolók. A két csapat közötti ellentétet sem kell bemutatni, elég csak a 2008. november elsején történtekre gondolni. Akkor a rendőrség minden ok nélkül a magyar szurkolókra támadt, egy felvidéki magyart annyira brutálisan bántalmaztak, hogy azt mentőhelikopterrel kellett kórházba szállítani, és maradandó károsulásokat szenvedett.

 

DAC-slovan 2008

Szlovák rendőrök erődemonstrációja, Dunaszerdahelyen!

 

A komáromi születésű Priskin Tamást is a soraikban tudó vendégek jelenleg 48 ponttal a másodikok a tabellán, hét ponttal lemaradva a Zsolna mögött.

 

A DAC a hetedik helyet foglalja el 25 ponttal. Az új stadionjukban egyelőre veretlenek, döntetlent játszottak többek között az éllovas zsolnaiakkal is. Az a mérkőzés 2-2-re végződött, ellenben más találkozókon gondjai vannak a gólszerzéssel László Csaba csapatának. Ennek tudható be a csapat eddigi tíz döntetlenje.

 

A találkozó 15.30-kor kezdődik. 

 

42 perc: 3 gól, 3 kihagyott tízi, oda a bajnoki címvédés - NB1.hu

42 perc: 3 gól, 3 kihagyott tízi, oda a bajnoki címvédés

Legfrissebb híreink