Élő közvetítés: Storck és Dussuyer így értékelt a magyar-elefántcsontparti után

Budapest – A magyar kapitány szerint nem szabad fanyalogni a döntetlen miatt.

Forrás:

Mint arról korábban beszámoltunk, a nyári franciaországi Európa-bajnokságon résztvevő magyar válogatott 0–0-s döntetlen játszott felkészülési mérkőzésen az Afrika Nemzetek Kupájának címvédőjével, Elefántcsontparttal. A Groupama Arénában rendezett találkozó után a kötelező médiaeseményen a két szakember értékelte a látottakat.

 

 

20:05

A média munkatársai már a helyszínen, egyelőre a két kapitány még várat magára.

 

20:08

Michel Dussuyer, az elefántcsontpartiak szövetségi kapitánya jutott először szóhoz, aki az alábbi gondolatokat osztotta meg a média munkatársaival.

 

– Jó felkészülési mérkőzést láttuk. A két csapat sokat dolgozott, a magyar válogatottnak valamivel fontosabb volt a mai találkozó. Elégedett lehetek a látottakkal, főleg a második félidővel. Nagyon fiatal együttessel léptünk pályára, de ez a célunk, hogy minél több tapasztalatot szerezzenek ezek a játékosok. Gervinho és Yaya Toure sokat segíthettek volna, de el kell fogadnunk, hogy ma nem lehettek velünk. Elefántcsontpartnak sok tapasztalt játékosa van, de a válogatott most átmegy egy átalakuláson, ennek a jelét láthattuk már tavaly is az Afrika Kupán.

 

20:15

A vendégek francia trénere viszonylag rövid nyilatkozata után színre lépett Bernd Storck, a magyar válogatott szövetségi kapitány, aki azért jóval több kérdésre számíthatott kollégájához képest a pénteki mérkőzés kapcsán.

 

20:17

– Elégedett vagyok a játékosok teljesítményével, főleg az első félidőben látottakkal. Csak gratulálni tudok a futballistáknak, mert Afrika legjobbjai ellen remek meccset játszottak. A végén már az is fontos volt, hogy az eredmény is tartsuk. Az ausztriai felkészülés miatt kicsit fáradtabbak voltunk. Sok mindent kipróbáltunk, azt is szerettük volna, hogy azok a fiatalok is lehetőséget kapjanak, akik jól teljesítettek a felkészülés alatt.  

 

20:20

Az első kérdés Szalai Ádám teljesítményére irányult...

– Nem akarom egyenként értékelni a játékosokat. Szalai Ádám jól kezdte a találkozót, kis szerencsével megszerezhette volna a vezetést, de többször is voltak fontos mentései. Összességében elégedett lehetek a játékosok teljesítményével. Nagy Ádám sérülés miatt hat hét után tért vissza a pályára. Jól bírta a terhelést, jó meccse volt.

 

20:24

A legvégén arra kellett válaszolnia Bernd Storcknak, hogy jó eredmény vagy sem az Elefántcsontpart ellen elért döntetlen.

 

– A második félidőben sok változtatást végeztem, több csatár is pályán volt, kockáztattam, de a végén a középpályát erősítettem meg, hogy megtartsuk az eredményt. Sikeres csapat ellen léptünk pályára, kimagasló eredményt értünk el, egy remek válogatott ellen. Nem szabad fanyalognunk a 0-0-s eredmény miatt. Sokat tanultunk az elmúlt hetekben, hónapokban. Nőtt az önbizalmunk ez egyértelmű.

 

20:28

 

Zárásul a kilátogató nézőknek is köszönetet mondott a német tréner.

 

– A szurkolóiknak csak köszönettel tartozunk, szerettük volna tőlük győzelemmel búcsúzni, nem sikerült. Nagy örömmel tölt el, hogy a csapat és a drukkerek ma is egymásra találtak.

 

 

20:30

Vége a sajtótájékoztatónak.

Legfrissebb híreink