Élő közvetítés a magyar válogatott sajtótájékoztatójáról

Telki – Storck elmondta hogyan pótolná Guzmicsot és Kleinheislert.

Forrás:

 

Vasárnap este megérkezett Telkibe a magyar válogatott keretének első fele, az a 12 játékos, aki vasárnaptól együtt készül Telkiben a március 25-i, Portugália elleni világbajnoki selejtezőre. Bernd Storck szövetségi kapitány hétfőn délután Telkiben tart sajtótájékoztatót. Ismertetni fogja a felkészülés menetrendjét, és elmondja mit vár általa behívott 27 játékostól sorsdöntő vb-selejtező előtt.

 

17.30: Véget ért a sajtótájékoztató.

 

17.28: Bernd Storck végezetül arról beszélt, hogy mekkora kihívás lesz pótolni a sérült Guzmics Richárdot, és az eltiltott Kleinheisler Lászlót: "Guzmics esetében nem lesz könnyű megtalálni a legjobb helyettest. Kleinheislert azzal is tudjuk helyettesíteni, ha átalakítjuk a rendszerünket. Azért hívtam meg az edzőtáborba is, hogy érezze, közénk tartozik. Nyáron az oroszok elleni mindenképpen számítok rá."

 

17.24: A kapitány  örül neki, hogy az NB I-ben és az NB II-es bajnokságban egyre több fiatal kap lehetőséget. A német szakember szeretne, ha javulna a fiatalok gyorsasága, elő sorban intenzitásban kellene fejlődnie a magyar futballnak.

 

17.20: Bernd Storck reméli, hogy Kalmár Zsolt és Sallai Roland is hozza magával a klubcsapatában mutatott formáját. A pénteki keretszűkítés még nagyon messze van, így egyelőre nem akar arról beszélni, hogy kik maradhatnak itthon.

 

17.15: Bernd Storck elmondta, hogy a három újonc nagyon sokat fejlődött az elmúlt időszakban. Vinícius azonosulni tudott Magyarországgal, biztosan segítségünkre lesz. Holman Dávidot kritikus szemmel nézte, de a gyorsaság és a fizika terén is fejlődött, így megérdemli a lehetőséget. Eppel Márton már korábban is kapott volna meghívót, de akkor sérülés miatt nem állhatott a válogatott rendelkezésére. 

 

17.13: Bernd Storck a magyar válogatott szövetségi kapitánya elmondta, örül neki, hogy négy hónap után újra együtt lehet a csapattal. Kedden tesztnapon lesznek felmérve az új játékosok. A válogatottra óriási feladat vár, de ez a szép a futballban. A szövetségi kapitány emlékeztetett rá, hogy ez Európa-bajnokságon nagyon jól futballoztunk Portugália ellen, és akár ki is ejthettük volna őket a csoportkörből.

 

 

17.10: Vége a sajtótájékoztató első felvonásának. A három újonc elhagyta a termet, hamarosan érkezik Bernd Storck.

 

17.05: Leonel Pontes elmondta Holman Dávidnak, hogy a helyszínen tekinti majd meg a mérkőzést, és minden bizonnyal találkozik majd Cristaino Ronaldóval. 

 

17.00: Vinícus nem foglalkozik azzal, hogy szembe kerülhet Cristiano Ronaldóval. Az a fontos, hogy betartsa Bernd Storck taktikai utasításait, és mindent megtegyen a pályán a válogatottért.

 

16.57: A Bp. Honvéd támadója, Eppel Márton úgy érzi mostanra érett be igazán. Ebben nagy szerepe van Marco Rossinak, aki megadja neki a kellő bizalmat, márpedig ez egy csatár sszámára nagyon fontos.

 

16.55: A Videoton védője folyamatosan tanulja a magyar nyelvet, de nincs könnyű feladata. Kedvenc szava nincsen, mert naponta találkozik új kifejezésekkel.

 

16.53: Vinícius nagyon motivált és tudja, hogy nagy lehetőséget kapott. Szeretne debütálni Portugáliában, de a csapat sikere a legfontosabb.

 

16.50: Holman Dávid vesztes bajnoki után érkezett Telkibe, de büszke a meghívóra és reméli, Lisszabonban pályára léphet a magyar válogatottban. "Minden futballista álma, hogy pályára lépjen a válogatottban. A portugál csapat kemény dió lesz, de becsületesen felkészülünk belőlük, és meglátjuk ez mire lesz elég."

 

16.45: A Videoton védője, Vinícius Paolo örül, hogy megkapta a magyar állampolgárságot. Ezt hétvégén sikerült egy góllal megkoronáznia, így ez utóbbi napok örökre emlékezetesek lesznek számára.

 

Elek és Nikolics kimaradt, Guzmics megsérült

Legfrissebb híreink