Storck: Korán gólt kell szerezni, de fontos a türelem

Telki – Juhász torkában már növekszik a gombóc a búcsúmeccs előtt.

Forrás: mlsz.hu

Bernd Storck szövetségi kapitány szerint a magyar labdarúgó-válogatott szeretne méltóképpen búcsúzni közönségétől vasárnap az Andorra elleni világbajnoki selejtezőmérkőzésen és a két nappal későbbi, svédek elleni barátságos találkozón.

 

"Jelenleg két pont a hátrányunk a második helyen álló portugálokkal szemben, ez nem nőhet tovább a márciusi, egymás elleni összecsapásig. De fontos hangsúlyozni, minden ellenfelet tisztelni kell és ugyanolyan lelkiismeretesen kell felkészülni Andorra ellen, mint azt a svájciak ellen tették a nemzeti együttes játékosai" - mondta a telki edzőközpontban tartott hétfői sajtótájékoztatón a német szakember, aki arról is beszámolt, hogy a keret minden tagja megérkezett, kivéve Nikolics Nemanját, aki vasárnapi sérülése miatt ezúttal nem állhat a rendelkezésére.
    

Storck kifejtette, defenzív ellenfélre számít, legalább öt védővel fog felállni Andorra, amely Svájc ellen kiválóan valósította meg a taktikáját, így az Eb-nyolcaddöntős válogatott csak 2-1-re tudta legyőzni. Kiemelte, minél gyorsabban gólt kellene szerezni, de azt már másodlagosnak nevezte, hogy hány találattal nyer a csapata.
    

"Fontos meccs előtt állunk, mert a versenyben maradáshoz nyernünk kell. Az első perctől érvényre kell juttatni az akaratunkat. Jó lenne hamar gólt szerezni" - mondta az Andorra elleni összecsapásról Guzmics Richárd, aki hozzátette, védőként az is célja, hogy "hátul nullára hozzák a mérkőzést".
    

A csoportállását értékelve a Wisla Kraków játékosa kifejtette, számukra a kijutás a cél a vb-selejtezőkön, de a feröeriek és a svájciak ellen értékes pontokat vesztettek, így a hátralévő találkozókon már nem hibázhatnak a "kötelező" meccseken, illetve bravúrpontokat is muszáj lesz szerezniük.
    

Bese Barnabás arról beszélt, hogy jó, hatékony és közönségszórakoztató játékot szeretne mutatni a válogatott.
    

Az újonc Nagy Dominik, aki az U20-as vb során már dolgozott Storckkal, úgy látja, a felnőtteknél kevésbé szigorú a szakember. Elárulta, számára már az is nagy dolog, hogy a válogatottal készülhet, de persze azt reméli, hogy a svédek ellen be is mutatkozhat. Utóbbi találkozó kapcsán Guzmics hozzáfűzte, az lenne a legszebb búcsú a válogatottságot a nyári Eb után lemondó Király Gábor és Juhász Roland számára, ha nem kapna gólt a nemzeti együttes.


A Videotonban jelenleg középpályást játszó Juhász kifejtette, köszönettel tartozik a szövetségnek, hogy ezt a búcsúmeccset lehetővé tette számára. Elárulta, csak egy nappal a meccs előtt csatlakozik a kerethez, így egyelőre nem tudja, mennyi lehetőséget kap, de ha egy percet, ő annak is örülni fog, mert nagy élmény lesz.
    

Király Gábor videóüzenetben azt mondta, nagyon várja a svédek elleni 90 percet, mert sérülésből tér vissza, de jól halad a felépülése, így ott lesz a pályán.
    

A magyar válogatott vasárnap 18 órától a nullapontos Andorrát fogadja a Groupama Arénában világbajnoki selejtezőmérkőzésen, majd jövő hét kedden ugyanott barátságos meccsen Svédországot látja vendégül.
   

 A sajtótájékoztatón bejelentették a Bozsik Bajnokok Programot, melyre február közepéig nevezhetik a játékosokat a nevelők, a kiválasztás pedig márciustól kezdődik a mentorok által. A program csúcspontja a Magyar Kupa május 31-i döntője előtt sorra kerülő gálamérkőzés lesz.     A keleti gárda mentorai Nyilasi Tibor, Gera Zoltán, Elek Ákos és Bognár György lesznek, míg a nyugatié Király Gábor, Juhász Roland, Pádár Anita és Hajdú B. István lesznek.

 

Legfrissebb híreink